Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Adrian Veştea, după ce a aterizat avionul pentru zborul de calibrare pe Aeroportul din Braşov: „Este un moment care confirmă că suntem în grafic”

Publicat

pe

Publicitate

Aeronava de verificări a Autorităţii Aeronautice Civile Române a efectuat, marţi, zborul de calibrare de pe Aeroportul din Braşov, urmând ca, în lunile următoare, să efectueze zborurile pentru verificarea echipamentelor.

„Este un moment pe care l-am aşteptat de foarte multă vreme, este un moment care confirmă că suntem în grafic”, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută pe Aeroportul de la Ghimbav, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

La rândul său, directorul RA Aeroportul Internaţional Braşov, Alexandru Anghel, a precizat că, până în 8 martie vor fi finalizate zborurile de verificare, iar după aceea, vor urma trei luni în care rezultatele vor fi introduse în sistemul AIRAC – Aeronautical information regulation and control.

„A început deja instalarea serverelor, a echipamentelor, la parter, iar pe clădire, în două săptămâni, a fost instalat sistemul video, care îl înlocuieşte pe cel clasic (de control – n.r.). Practic, suntem, acum, în momentul în care avem avion de calibrări care verifică echipamentele de radionavigaţie instalate la sol, să vedem dacă sunt în parametri, avem clădirea de contingenţă, unde au fost instalate echipamentele de comunicaţii şi sunt serverele unde se colectează date din teren şi le transmitem la Arad, (unde este turnul de control – n.r.) (…) Toate acestea ne fac să credem că putem deschide aeroportul în 15 iunie. Am fost întrebat de ce nu se poate mai repede. Nu se poate pentru că există un ciclu AIRAC. Până în 8 martie, trebuie să avem toate setările, toate testele făcute, să avem toate dovezile că ceea ce a fost proiectat funcţionează în parametri, inclusiv pregătirea personalului. Din 8 martie, aceste date sunt introduse în sistem, prin ciclul AIRAC, pentru a fi publicate, distribuite şi a fi efective începând din 15 iunie”, a spus Alexandru Anghel.

Publicitate

Pregătirea zborului de calibrare a însemnat un demers complex care a cuprins, printre altele, instructaje realizate cu muncitorii angrenaţi în lucrările care se desfăşoară pe amplasamentul aeroportului, simulări de intervenţii în caz de accident, trecerea în revistă a procedurilor de comunicaţii sau realizarea unor măsurători topometrice.

După validarea din zbor a echipamentelor şi a procedurilor de zbor, urmează instruirea controlorilor de trafic pentru a le folosi corespunzător, iar de acest lucru se va ocupa ROMATSA, la începutul anului viitor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes