Connect with us
Publicitate

Administrație

Adrian Veștea: „Aeroportul Brașov va crește numărul de destinații, va crește numărul de pasageri”

Publicat

pe

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, este convins că Aeroportul Internațional Brașov va avea mai multe destinații de zbor și, în curând, acesta va ajunge între primele aeroporturi din România.

Publicitate

Deocamdată, aici există un singur operator care efectuează zboruri, dar fostul președinte al Consiliului Județean Brașov este convins că lucrurile se vor îmbunătăți.

Adrian Veștea spune, potrivit Radio România Braşov FM, că sunt discuții pentru venirea de noi operatori aerieni: „Sper ca toate aceste discuții să se materializeze. Am toată convingerea că Aeroportul Brașov va fi un aeroport care în perioada următoare va crește numărul de destinații, va crește numărul de pasageri. După cum am văzut, există deschidere din partea ROMATSA de a prelungi programul de dirijare a traficului aerian.

Sunt foarte multe probleme la nivel mondial din cauza producției anumitor aeronave care trebuie verificate și au fost retrase. Toate acestea aduc perturbări în traficul aerian și cred că în perioada următoare toate aceste aspecte ar trebui să se regleze”.

Publicitate

Anul trecut, România a depășit pentru prima oară 24 de milioane de pasageri. Dintre aceștia, peste 14 milioane au fost pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, peste 3 milioane de pasageri s-au înregistrat pe Avram Iancu din Cluj-Napoca și peste 2 milioane pe Aeroportul Internațional Iași.

Țara noastră este una dintre puținele țări în care numărul de pasageri din 2023 l-a depășit pe cel din 2019 și așteptările sunt ca anul aceste cifrele să continue să crească.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

  1. Alex D

    11 februarie, 2024 at 1:34 am

    Cititi recenziile pe Google despre aeroport si nu cele de 5 stele date de cei care freaca menta pe acolo. E jalnic și la fel și Vestea. Sa dai vina pe productia de avioane pentru un aeroport prost construit și care a fost făcut sub supravegherea lui. Tot ce a atins Vestea s-a facut praf, și cat a fost primar la Rasnov

  2. Catalina Carbunaru

    11 februarie, 2024 at 6:59 pm

    Sperăm, chiar ne merităm un aeroport aici la Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes