Connect with us
Publicitate

Social

Admitere licee Brașovene: 9,66, ultima medie cu care s-a intrat la „Meșotă”

Publicat

pe

Joi, 14 iulie, s-au publicat rezultatele pentru admiterea în învățământul liceal. De astăzi, elevii care au susținut Evaluarea Națională vor ști la ce liceu și la ce specializare vor învăța din toamnă. În Brașov sunt 5 specializări la care ultima medie de intrare a fost peste 9, mai exact 9,09.

Publicitate

Au fost publicate rezultatele admiterii în liceu pentru anul școlar 2022 – 2023. Brașovul are 5 specializări din șase licee unde media de admitere este peste 9.00. Liceul cu cea mai mare ultimă medie de intrare este Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”, unde ultimul elev de la „Științe ale Naturii” a avut media 9,66.

Următorul este colegiul Național „Andrei Șaguna”, unde ultimul intrat la „Științe ale Naturii” a avut media de admitere 9,57.

Colegiul Național „Unirea” este liceul care are cea mai mare ultimă medie de intrare la o specializare. Ultimul elev care a intrat la „Filologie” a avut media 9,09.

Publicitate

Cea mai mică medie de intrare a fost în Săcele

La polul opus se află cea mai mică ultimă medie de intrare. Aceasta este de 3,14 și a avut-o un elev care a intrat la specializarea „Real” de la Liceul Teoretic ‘Zajzoni Rab Istvan’  cu predare în limba maghiară din Săcele. În Brașov, ultima medie de intrare a fost la Colegiul Tehnic Energetic ‘Remus Răduleț’, la specializarea „Electronică automatizări”. Aici, ultimul elev admis a avut media 3,74.

Peste 300 de candidați au rămas nerepartizați la liceu

În județul Brașov au fost repartizați, în funcție de opțiunile înscrise peste 2700 de candidați.

316 absolvenți nu au putut fi admiși în prima etapă, fie din cauza numărului de locuri fie din cauza faptului că nu au completat suficiente opțiuni. Primul în lista nerepartizaților are media de admitere 8,55. Aceștia vor putea participa în etapa următoare de admitere pe locurile din învățământul profesional și dual pe care le vom publica imediat după ce se încheie prima etapă de admitere la aceste forme de învățământ.

Dintre cei peste 300 de candidați nerepartizați, 6 au medii de admitere peste 8.

Capcana trecerii codurilor

Datele publicate în cadrul admiterii în anul școlar 2022 – 2023 arată că zeci de elevi nu au putut fi repartizați pentru că atunci când s-au înscris nu au bifat suficiente coduri. Astfel, elevi care au obținut medii mari la Evaluarea Națională au rămas nerepartizați din acest motiv.

Publicitate

În această situație ei vor fi repartizați în toamnă, la specializările unde mai sunt locuri libere ori pot depune o cerere pentru cazuri speciale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes