Connect with us
Publicitate

Eveniment

Adjunctul ITM Braşov declarat incompatibil de ANI

Publicat

pe

Dorin Senchetru, Inspector șef ajunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov a fost găsit în incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate. În comunicarea transmisă de ANI se arată că în perioada 2017 – 2018 acesta a exercitat simultan funcția publică de conducere de Inspector Șef Adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov și cea de expert tehnic judiciar în specializarea judiciară „Protecția muncii”, activitățile desfășurate fiind în legătură atât directă, cât și indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, potrivit fișei postului. Astfel, Dorin Senchetru a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Publicitate

În ceiaşi comunicare ANI a mai mai găsit a fi în conflict de interese şi pe Melania Dermengiu, fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Orașului Ghimbav.

În calitate de consilier local aceasta a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 30 august 2017, în baza căreia între orașul Ghimbav, în calitate de instituție finanțatoare și Asociația Sportivă „Cetățenii Ghimbav”, reprezentată de soțul ei, în calitate de președinte, a fost încheiat un contract în valoare de 100.000 lei, privind finanţarea acţiunilor şi activităţilor din cadrul unui program de drept privat, înființat în anul 2017 pe raza orașului Ghimbav. 

De asemenea, Melania Dermengiu ar fi participat la deliberarea și adoptarea altor cinci Hotărâri ale Consiliului Local din perioada 29 martie 2018 – 25 septembrie 2019, privind aprobarea Programului anual propriu pentru acordarea de finanţări nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, precum și privind aprobarea unui contract de finanţare cu asociația sportivă, în valoare de 170.000 lei. 

Publicitate

Astfel, ea a încălcat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003,coroborate cu dispozițiile art. 46, alin.(1) din Legea nr. 215/2001, cu dispozițiile art. 2, alin. (1) şi art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004, precum şi dispozițiile art. 228, alin. (1), lit. a) din Ordonanța de urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, dispoziții legale în vigoare pentru perioada supusă evaluării.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes