Connect with us
Publicitate

Social

Adio, subvenție la carburant! De la 1 ianuarie, Guvernul renunță la compensarea de 50 de bani pentru fiecare litru de motorină sau benzină

Publicat

pe

Publicitate

După ce românii au beneficiat de o compensație la litrul de carburant, timp de câteva luni, Guvernul a decis ca începând cu anul viitor acest ajutor să nu mai fie oferit șoferilor care alimentează în benzinăriile din România. Practic, de la 1 ianuarie 2023, se va renunța la subvenția de 50 de bani pentru fiecare litru de carburant.

Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Nicolae Ciucă, în ultima ședință de Guvern. El a spus că această măsură va fi suspendată, iar în cazul în care prețurile la benzină și motorină vor exploda, din nou, atunci acest sprijin pentru populație ar putea fi reluat.

„Dacă inițial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, iată că la sfârșitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună, prețul la carburant ajungând la un nivel de dinainte ca măsura să fi fost decisă la nivelul Guvernului și trebuie să anunțăm că, începând cu 1 ianuarie, ea nu va mai funcționa, în schimb este doar o decizie de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca în măsura în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare și de susținere la nivelul cetățenilor, să o aplicăm din nou”, a declarat Nicolae Ciucă.

Începând din vară, Guvernul, alături de companiile petroliere, au aplicat un acord prin care statul a suportat 0,25 de lei din prețul unui litru de benzină și de motorină, iar acestea au redus prețul cu alți 0,25 de lei.

Publicitate

La acea vreme, prețul benzinei depășea 8 lei per litru și prețul motorinei era de peste 9 lei per litru. În prezent, costul combustibilului la pompă a scăzut până la 6,5 lei pentru litrul de benzină și 7,5 lei pentru litrul de motorină.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes