Connect with us
Publicitate

Eveniment

Adio, restricții! Starea de alertă nu va mai fi prelungită, începând de mâine. Ce măsuri impuse de autorități nu vor mai fi valabile

Publicat

pe

Publicitate

După doi ani de la izbucnirea pandemiei de Covid-19, viața pare că revine la normal. Autoritățile au anunțat că începând de miercuri, 9 martie, starea de alertă impusă la nivel național nu va mai fi prelungită. Asta înseamnă că restricțiile pe care am fost nevoiți să le respectăm până acum nu vor mai fi valabile.

În primul rând, dispare obligativitatea prezentării certificatului verde în mall-uri, restaurante, hoteluri și pensiuni sau instituții publice. Nu vom mai fi obligați să purtăm masca de protecție în aer liber, dar nici în spațiile închise, însă medicii ne recomandă să fim în continuare precauți și să ne acoperim nasul și gura cu masca atunci când ne aflăm în zone aglomerate.

Începând de mâine dispar și restricțiile de funcționare pentru majoritatea afacerilor. Nu va mai exista o limitare a programului până la ora 22.00 pentru magazinele, restaurante, cafenele, baruri, cluburi, centre comerciale, cinematografe, instituții de spectacole și concerte, săli de sport și fitness, piscine interioare sau săli de jocuri.

Evenimentele private de tip nunți, botezuri sau mese festive vor fi din nou permise fără vreo restricție de program și capacitate. Pe teritoriul României se vor putea organiza, din nou, concerte, festivaluri, târguri și talciocuri fără vreo limitare.

Publicitate

Odată cu încetarea stării de alertă, angajatorii pot renunța la programul de telemuncă și își pot chema angajații, din nou, la birouri. Și elevii se vor întoarce în bănci și nu vor mai fi nevoiți să facă ore online în funcţie de numărul de infectări sau ținând cont de numărul de paturi ATI ocupate în localitate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes