Connect with us
Publicitate

Administrație

Adio petreceri de weekend în Poiana Brașov. Coliban vrea să interzică Après-Ski-urile: „Nu atât pe pârtie se transmite virusul, cât mai degrabă în momentele de relaxare, la cabane, la terase”

Publicat

pe

Locurile de popas din Poiana Braşov în care schiorii se opresc între ture sau după schi ar putea fi închise în weekend. Mai mult coada „interminabilă” care se forma la gondolă ar putea fi „spartă” în cozi mai mici, anunță primarul Allen Coliban.

Primarul Braşovului vrea să ia aceste măsuri pentru a reduce numărul de infectări din Braşov, asta pentru că aglomeraţiile de pe terasele din Poiana Braşov, dar şi cele de la cozile formate la instalaţiile pe cablu sunt posibile zone de infectare cu SARS-CoV 2.

„Brașovul este cel mai vizitat oraş turistic după București, și ne bucurăm din acest punct de vedere. Ne considerăm gazde bune, dar totodată reprezintă un punct de creștere a riscului de infectare acest aflux de turiști.

Pe zona Poienii Brașov am luat câteva decizii. Limităm și spargem acele cozi de la mijloace de transport pe cablu. Vom avea culoare separate corelate cu un număr de turnichete astfel încât să nu avem o coadă mare și voluminoasă, ci să avem mai multe cozi mai mici. Pe perioada weekendului vrem să interzicem, să oprim, Après-Ski-urile pentru că nu atât pe pârtie se produce contactul și transmiterea virusului, cât mai degrabă momentele de relaxare dintre ture sau de după schi, momentele de la cabane, mesele de la terase în care lumea consumă diverse produse și renunță la purtarea măștii.

Publicitate

Cu toate că avem organe care să controleze aceste lucruri şi să ia măsuri, ele se dovedesc insuficiente și ineficiente la volumul de turiști pe care noi îl avem.

Vrem să păstrăm cât mai mult deschisă Poiana Brasov și să primim turiştii în continuare însă avem nevoie de aceste măsuri și de înțelegere din partea tuturor”, a declarat Allen Coliban la Digi24.

Primele măsuri, anunțate de Prefectură

Prefectul Mihai Cătălin Văsii s-a întâlnit astăzi, în Poiana Brașov, cu reprezentanții forțelor de ordine, cei ai Primăriei Brașov și ai transportatorului pe cablu, în vederea stabilirii și aplicării unor măsuri suplimentare pentru reducerea aglomerației în special la baza pârtiilor, în zona instalațiilor de transport pe cablu și de respectare a măsurilor de protecție sanitară, privind distanțarea fizică și portul corect al măștii de protecție.

„Am convenit asupra unor măsuri care să asigure un spațiu mai mare între culoarele de trecere spre și de la instalațiile de transport pe cablu și în zonele de acces în telegondole, teleschi și telescaun; de asemenea, forțele de ordine vor suplimenta efectivele în Poiana Brașov. Mă voi deplasa în fiecare zi în Poiană pentru a verifica stadiul punerii în practică a măsurilor stabilite în colaborare cu reprezentanții Primăriei Brașov, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean și ai transportatorului pe cablu. Le vom prezenta în cursul zilei de vineri și ne așteptăm ca din week-end-ul care urmează să își arate efectele”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes