Connect with us
Publicitate

Social

ADI ISO Mediu: „Deşeurile din Maramureş nu pot fi primite la groapa Fin Eco, din Braşov”

Publicat

pe

Deşeurile din judeţul Maramureş nu pot fi depuse la rampa ecologică de la marginea municipiului Braşov, este poziţia Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ISO Mediu Braşov, care este semnatară, în numele celor 58 de primării din judeţul Braşov, a contractului de depunere a gunoaielor cu administratorul privat al rampei, firma Fin Eco.

Publicitate

Preşedintele ADI ISO Mediu Braşov, Liviu Butnariu, primar al oraşului staţiune Râşnov, a declarat, miercuri, că organismul pe care îl conduce a primit, în urmă cu o săptămână, o adresă din partea Fin Eco în care firma cere avizul privind solicitarea Consiliului Judeţean Maramureş de a depune deşeuri la rampa ecologică de la marginea municipiului Braşov.

„Ne-am spus punctul de vedere, şi anume că la tarifele existente şi din cauza faptului că aceste deşeuri care ar urma să fie depuse acolo nu sunt tratate, nu pot să le aducă din afară”, a precizat Butnariu, pentru AGERPRES.

Reacţia acestuia vine în urma unor dezvăluiri din presa locală braşoveană care a prezentat o adresă a Primăriei Braşov către Consiliul Judeţean Maramureş prin care prima şi-ar fi dat acordul faţă de această solicitare cu condiţiile ca „acţiunea (depozitarea deşeurilor) să fie pe o perioadă limitată şi activitatea să nu genereze nici disconfort urban şi nici costuri la bugetul local”.

Publicitate

Tarifele pentru depunerea deşeurilor la rampa ecologică a Fin Eco sunt negociate anual cu firma de salubritate de către ADI ISO Mediu Braşov, în numele primăriilor membre ale asociaţiei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes