Connect with us
Publicitate

Eveniment

Adevărat coşmar trăit de mai mulţi braşoveni mutaţi în noi cartiere rezidenţiale din Sânpetru şi Bod. Oamenilor le plouă în case, iar fosa septică se revarsă în apartamente

Publicat

pe

Cu teama că vor sfârşi electrocutaţi în propria casă. Aşa trăieşte o familie care s-a mutat în „paradisul imobiliar” din Bod, nu departe de Braşov. Le plouă în casa la care mai au de plătit rate încă 27 de ani, iar instalaţia electrică pare o glumă proastă. Dar se poate și mai rău. Pentru cei de la demisol, fosa septică se revarsă în apartament. O situație absolut îngrozitoare, ținând cont că oamenii au dat zeci de mii de euro pentru a trăi o viață liniștită, nu una de coșmar. De parcă nu era de ajuns, dezvoltatorul imobiliar a construit un bloc… în plus. Străzi pline cu noroi, apartamente inundate de fosa, platformă de deșeuri improvizată și… un bloc întreg, ridicat fără acte. E povestea unui complex rezidenţial din Sânpetru. Sute de oameni au plătit preţuri de oraş pentru condiţii de sat la marginea civilizaţiei.

Publicitate

Mai puțin de opt kilometri despart centrul municipiului Brașov de cartierul rezidențial din Sânpetru. Distanța mică a fost unul dintre criteriile pentru care zeci de familii și-au cumpărat un apartament acolo. Plus promisiunile că vor locui într-un cartier chic, cu iluminat stradal, canalizare, trotuare și spații verzi dichisite.

În realitate, pentru unii locatari din complexul imobiliar de lux, viața este un coșmar, transmite observatornews.ro.

„Ni s-au promis foarte multe. Dezvoltatorul ne-a promis că o să fie locuri de joacă pentru copii, că o să avem asfalt, că o să fie iluminat. Noi locuim într-o mocirlă, în continuare nu s-a rezolvat nici problema cu canalizarea.”, spune un locatar.

Publicitate

„Noi ne-am mutat, nu am știut situația… Și acum, când am aflat-o, pe parcurs, a fost dificil.”, îl completeată o altă locatară.

„E mocirlă, pentru că nu poți să pleci cu un copil, pentru că nu poți să-ți iei tocuri, trebuie să pleci cu sandale, dacă pleci la un eveniment, că îți rupi gâtul, până la mașină. Nu e asfalt, trotuar nu există, iluminat stradal…”, mai spune o locatară.

Complexul are 15 blocuri gata și unul în construcție. Povestea sa a început în 2016. Şase ani mai târziu, imobilele sunt încă racordate la o fosă septică.

Vecinii de la demisol se roagă să nu plouă. Se inundă casa cu fecale

Pe cei care locuiesc la garsonierele de la demisol, ei sunt cei mai afectaţi. Până la blocul 7 există garsoniere la demisol. Din cauza diferenţei de nivel, când fosa mare se umple, se umple şi a lor şi atunci toată apa, fie cu fecale şi cu toate cele, intră la ei în casă. Pentru că este o diferenţă mare de nivel.”, spune un alt locatar

Publicitate

Sunt 16 blocuri pe stradă, iar unul dintre ele, spun autoritățile, este construit ilegal. Iar între promisiunile inițiale ale dezvoltatorului și situația din teren, spun locatarii, sunt probleme precum lipsa locurilor de parcare, noroiul de pe străzi, probleme cu branșamentele la rețeaua electrică, cu rețeaua de canalizare și cu locul în care oamenii își depozitează deșeurile menajere.

Un reportaj video despre acest subiect puteţi urmări pe observatornews.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Apostlescu Cezar

    14 mai, 2022 at 7:40 am

    De ce nu specificați CINE este ^dezvoltatorul^ ? Ce fac autoritățile locale ….Cum adică ^construit fără autorizatie^ ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes