Connect with us
Publicitate

Eveniment

Acuzații grave la adresa unui profesor de la Universitatea Transilvania, din Brașov. Două studente au reclamat că ar fi fost agresate sexual de dascăl în timpul orelor particulare de pregătire

Publicat

pe

Publicitate

Ședințele de meditații s-au transformat într-un adevărat coșmar pentru două studente de la Universitatea Transilvania, din Brașov. Tinerele își acuză profesorul de rezistența materialelor că în timpul orelor particulare de pregătire le-ar fi agresat sexual. Fetele povestesc că acest cadru didactic le-ar fi pipăit în zonele intime, iar pe una dintre victime ar fi încercat să o sărute. Ciudat este și faptul că meditațiile erau programate după lăsarea întunericului și uneori se lungeau până la miezul nopții.

„Abia a patra oră de pregătire s-a întâmplat. S-au întâmplat acele atingeri. A patra oră de pregătire a fost duminică, la ora 16.00, în aceeași încăpere, în facultate. La început totul a decurs în regulă. După câteva ore a început să mă atingă prima dată pe picior și apoi avansurile au continuat cu atingeri repetate pe fund. El continua, chiar dacă vedea că eu sunt speriată. M-a chemat în spate, în biroul dânsului. Eu îl întrebam în mod repetat de ce și el îmi tot repeta să vin mai repede, moment în care s-a apropiat și voia să mă ia în brațe și să mă sărute. Am întors capul, i-am spus nu, iar reacția lui a fost: „Bine. Atunci, pa!”. Moment în care mi-am strâns lucrurile și am plecat”, povestește una dintre studentele agresate.

Tânăra avea două restanțe la materia rezistența materialelor, iar pentru a putea trece a acceptat să facă ședințe particulare de pregătire chiar cu profesorul de la clasă. Studenta nu s-a gândit nicio clipă că dascălul ei s-ar putea transforma în agresor sexual. Chiar și după incidentul șocant din sala de curs, tânăra nu a spus nimănui despre cele întâmplate. Ea a decis să se transfere la altă facultate și atunci a hotărât să depună o plângere. Curajul ei a convins-o și pe o altă fată să reclame comportamentul deviant al cadrului didactic.

„La ultima oră de pregătire m-a chemat în jur de 8-9 seara și m-a ținut în facultate până la 12 noaptea. Ce mi s-a părut mai ieșit din comun a fost atunci când m-a întrebat unde stau. I-am spus că stau la căminul universitar și mi-a sugerat să mă ducă el, că este în drumul lui. I-am spus că nu. A văzut că eram agitată și a zis că să încheiem. I-am zis bine, mi-am strâns lucrurile și m-am îndreptat spre ușă, iar când să pun mâna pe clanța ușii el a venit după mine și m-a atins pe sân. Am rămas blocată, i-am spus nu, am deschis ușa și am plecat. Eram foarte speriată pentru că era întuneric în facultate, nu vedeam pe unde merg, îmi tremurau mâinile. Mi-am aprins blițul la telefon ca să văd când coboram scările și am ajuns la mașină, m-am încuiat în mașină, am început să plâng mai tare. Nu știu cum am ajuns la cămin, dar am ajuns bine. Am intrat în cameră, fetele m-au văzut schimbată la față și le-am povestit ce s-a întâmplat. Mi-a fost foarte frică pentru că eu urma să mai fac unele materii cu el în anii următori și am crezut că nu o să se ia măsuri și am zis să las așa”, a povestit o altă fată agresată.

Publicitate

Ambele plângeri au ajuns la conducerea universității, iar acum profesorul este cercetat în cadrul unei comisii de etică. Dascălul a fost exclus din comisiile de reexaminare, iar cele două studente agresate au reușit să ia restanțele.

„Universitatea condamnă ferm asemenea acțiuni care nu sunt în conformitate cu normele de etică. Orice asemenea sesizare poate să aducă atingere imaginii universității și de aceea am luat rapid toate măsurile legale care se impun și vom sancționa ferm, repet, orice abatere de la normele de etică. Eu le transmit studenților ca orice abatere de la disciplină și de la etică să fie sesizată. N-ar trebui să se teamă și orice asemenea sesizare va fi transmisă comisiilor de specialitate”, a transmis Vasile Abrudan, rectorul Universității Transilvania.

Colegii profesorului sunt șocați de aceste vești și spun că nu le vine să creadă că dascălul ar fi în stare de așa ceva, mai ales că bărbatul este căsătorit și are copii. Deși oficial doar două reclamații au fost depuse la adresa profesorului universitar, în facultate se vorbește că, de fapt, dascălul ar fi făcut mai multe victime. Studentele pe care le medita ar fi fost alese cu grijă.

„De regulă studente care au terminat liceu de profil uman, care mai aveau nevoie de ajutor la matematică, era mai ușor, cumva meditația era justificată. Nu auzisem niciun profesor care să facă pregătire la ore atât de târzii, 11-12 noaptea. Facultatea vorbește că ar fi mult mai multe fete, acum nu știm. Studentele se tem să spună mai multe”, a povestit o altă studentă de la Facultatea de Construcții.

În urma informațiilor apărute în spațiul public s-au autosesizat și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Atât dascălul, cât și studentele agresate vor merge la audieri, iar anchetatorii vor decide ce măsuri vor lua față de profesor. Am încercat să îl contactăm telefonic pe cadrul didactic implicat în acest scandal, însă acesta nu a răspuns la apeluri și la mesaje.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes