Connect with us
Publicitate

Eveniment

Acuzații de fraudă imobiliară de peste 2 milioane de euro, în Brașov. Zeci de familii acuză un dezvoltator de înșelăciune

Publicat

pe

Două milioane de euro, atât i-ar fi plătit peste 40 de familii brașovene unui dezvoltator imobiliar care le-ar fi promis apartamentul visurilor. Se întâmpla în 2017, iar oamenii ar fi trebuit să fie deja în noile locuințe de acum 3 ani, spun ei. Doar că acestea nu au fost finalizate, iar cel care ar fi trebuit sa se ocupe de asta este de negăsit.

Publicitate

Totul a început în 2017, când bărbatul, care mai ridicase câteva blocuri în trecut, a dat sfoară în țară că lansează un nou proiect imobiliar pe strada George Călinescu din cartierul Tractorul, ce urma să cuprindă mai multe clădiri. Cum postările de pe rețelele sale de socializare scoteau în evidență un prosper om de afaceri și familist convins, bărbatului nu i-a fost greu să semneze contracte peste contracte și să încaseze sumele aferente – fie ele avansuri ori chiar plăți integrale:

„Au trecut anii, suntem în 2022, blocul e exact în stadiul în care era în 2019 și la interior și la exterior, nu s-a mai lucrat nimic. Vânzătorul a întrerupt orice comunicare, deci nu mai răspunde la telefon. Ultima oară mi-a răspuns că poți să faci ce vrei că am spate asigurat și nu știu dacă o să ai câștig de cauză. Mi-a spus că nu știi cine e tăticul? Și i-am zis nu știu cine e tăticul tău, eu cu tine am o treabă, deci eu ție ți-am dat niște bani, cu tine am un contract. Și a zis că tăticul e fostul șef al securității și ar trebui să te informezi. Astea sunt vorbele lui”, povestește Lazăr Hrișcu, unul dintre păgubiți. Bărbatul are 54 de ani și a cumpărat cu 56.000 de euro un apartament cu două camere. A făcut credit la bancă pentru care plătește și acum o rată lunară de 3.000 de lei. În 2019 trebuia să se mute în noua casă împreună cu soția lui, dar nici până acum blocul nu a fost finalizat.

În aceeași situație se află și Dinu Chiorescu. În 2017 a plătit 64.000 de euro pentru un apartament cu trei camere, în același bloc. Omul a rămas acum și fără casă, dar și cu datorii uriașe:

Publicitate

„Noi am semnat contract în 2017 și promitea că o să fie gata blocul la sfârșit de 2017 și cu semnare de contract vânzare-cumpărare în 2018. Nu a fost gata nici atunci, am dat ambele tranșe că ne-a promis că e gata. În 2017 am văzut oameni care lucrau la interior, dar după aia s-a tărăgănat, s-au tergiversat toate lucrările, practic au încetat, au fost luni bune în care nu a intrat nici un constructor în bloc. Ulterior a spus că nu are bani, toată lumea l-a furat, noi suntem vinovați că îl dăm în judecată, n-avem nici un drept și să îi dăm bani ca să termine blocul. Noi nu mai avem absolut nici o încredere că o să termine blocul”, povestește bărbatul.

Unii dintre păgubiți l-au acționat pe constructor în instanță. Sunt două procese pe rolul Judecătoriei Brașov și unul la Tribunalul Brașov. În plus, păgubiții au făcut și o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov pentru înșelăciune, dar până acum nu au primit nici un răspuns.

Deși fosta soție a dezvoltatorului a cedat partea ei către toți locatarii din bloc, aceștia fiind acum co-proprietari, dezvoltatorul refuză în continuare să îi lase pe oameni să mai intre în clădire.

„Acum ne trezim că ne blochează ușile cu lacăt, pe partea cealaltă e blocat din interior. Ne și amenință. Spune că în cazul în care avem curajul să intrăm acolo ne face dosare penale. Vrem să ne facă contractele de vânzare-cumpărare în stadiul în care e blocul acum, să continuăm noi pe cheltuială proprie lucrările, să ne vedem odată mutați. Nici așa nu vrea”, a mai completat Lazăr Hrișcu.

Dacă proprietarii apartamentelor din blocul ridicat încă mai speră să intre în propriile locuințe, cei care au văzut doar fundația turnată la clădirile lor și-au luat deja gândul și de la banii pierduți, dar și de la casa visată:

Publicitate

„Presimțeam că nu e ceva în regulă, dar a zis că la semnarea contractului trebuie dată o sumă. Am dat 30%, deci 13.100 și din 2018 tot mă rog de el să-mi dea bănuții. I-am spus nu vreau nici dobândă, nici nimic. Promitea, dar rămâneam noi cu promisiunea. Numai minciuni că nu se ținea de cuvânt”, povestește Alina Câmpeanu, o altă păgubită.

Am încercat de mai multe ori pe parcursul documentării acestui material să aflăm și varianta dezvoltatorului, însă acesta a refuzat orice cale de comunicare până în acest moment.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
4 Comentarii

4 Comments

 1. nuzic

  12 ianuarie, 2022 at 4:55 pm

  e Marcu Flavius. Tacsu e fost mare politist, Gheorghe Marcu, si toata politia si judecatorii sunt la mana lui. A bagat oameni la puscarie doar ca sa scape de datorii. E consumator de droguri (cocaina si pastile), are zeci de plangeri penale dar e facut scapat tot timpul de tatal lui.
  Tot DIICOT ul si parchetul e arvunit de el. E in vizorul autoritatilor din 2020 pentru trafic de droguri. A fost prins conducand fara permis, sub influenta stupefieantelor. Ghiciti ce, a scapat basma curata, e fiul lui tacsu.
  Judecatorii de la Brasov nu vor sa judece cazurile lui, asta in cazul in care parchetul da drumul la rechizitorii.
  Ca sa scape de creditori, le face denunturi false si impreuna cu fostii subordonati ai lui tacsu planteaza probe oamenilor. Apoi Politia , din oficiu, se „sesizeaza” si hopa, prinde asa zisul traficant. Asa mai scapa FLAVIUS MARCU de un creditor, si da teapa.
  MARCU FLAVIUS
  fiul lui MARCU GHEORGHE, mare criminal(ist) pensionat de la Brasov
  La puscarie cu ei!

 2. Eugen Popa

  12 ianuarie, 2022 at 5:44 pm

  Taticul ia rezolvat sa dispara dosarul penal (conducea fara permis). Na, a folosit la ceva cunostintele din Politie. Parchetul Odorheiu Secuiesc a executat ordinul fara sa comenteze

  http://portal.just.ro/268/SitePages/dosar.aspx?id_inst=268&id_dosar=26800000000046831

  olutia pe scurt: Admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc şi în consecinţă: În baza art. 318 alin. 15 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia Ordonanţei din 21 noiembrie 2019 a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc şi confirmă renunţarea la urmărirea penală în cauza având ca obiect infracţiunea de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată prev. de art. 335 alin. 2 Cod penal, sub aspectul căreia a fost cercetat suspectul MARCU FLAVIUS, . În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă suspectul să plătească statului 100 lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 21 ianuarie 2020.
  Document: Hotarâre 20/2020 21.01.2020

  Droguri
  http://portal.just.ro/197/SitePages/dosar.aspx?id_inst=197&id_dosar=19700000000429241

  Constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în Dosarul de urmărire penală nr. 4002/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatul MARCU FLAVIUS, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 2 Cod penal (faptă săvârşită în data de 03.08.2019), conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 2 Cod penal (faptă săvârşită în data de 22.08.2019), conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 2 Cod penal (faptă săvârşiă în data de 28.03.2020), conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 2 Cod penal şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. 2 din Cod penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 Cod penal (fapte săvârşite în data de 12.04.2020), conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. 2 din Cod penal, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 2 Cod penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 C.pen. (fapte săvârşite în data de 09.05.2020), toate faptele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 27.07.2020.
  Document: Încheiere finală camera preliminară 27.07.2020

  Puscarie cu suspendare, a bagat taticul cat a putut la relatii, a luat doar 6 luni pentru consum de droguri si conducere fara permis, beizadeaua lui taticu
  http://portal.just.ro/197/SitePages/dosar.aspx?id_inst=197&id_dosar=19700000000429236

  În baza art. 396 alin. 2 şi 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul MARCU FLAVIUS (, fără antecedente penale), la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”
  În baza art. 396 alin. 2 şi 10 Cod procedură penală, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”,

  În baza art. 38 alin. 2, art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal şi art. 45 alin. 1 Cod penal, contopeşte pedepsele anterior stabilite, aplicând inculpatului pedeapsa principală rezultantă de 2 ani şi 10 luni închisoare

  TEPARUL ESTE LIBER ORICUM!!!
  Autoritatile, ce asteptati? Ancheta la tacsu si la beizadea, ca e coruptia cat casa la Brasov, de la politisti la procurori si judecatori manjiti cu bani droguri curve si santajati sa inchida ochii

  Cazul RUPEA
  http://portal.just.ro/293/SitePages/dosar.aspx?id_inst=293&id_dosar=29300000000027728

  Condamnare cu acord de recunoaştere
  Solutia pe scurt: În temeiul art. 485 alin 1 lit. a C. proc. pen., admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei, încheiat în dosarul nr. 784/P/2019, între Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea şi inculpatul Marcu Flavius, în prezent desfăşurându-se un alt proces penal împotriva sa, şi în consecinţă : Condamnă pe inculpatul Marcu Flavius la pedeapsa amenzii de 180 de zile, suma corespunzătoare unei zile-amendă fiind de 40 de lei, rezultând o pedeapsă cu amenda de executat în cuantum de 7200 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere

  E CEL MAI MARE TRAFICANT DE DROGURI DIN BRASOV SI SE DA DREPT INVESTITOR IMOBILIAR.
  DIICOT, ALOOO
  DNA, ALOOO, NU VEDETI CA DIICOT SI POLITIA SE FACE CA PLOUA, JUDECATORII LA FEL

 3. Ernest Ernest

  13 ianuarie, 2022 at 1:19 pm

  „Du-te-n morții mă-ti”
  Asta era!expresia acestui individ cand era!sunat si intrebat de ce nu termina constructia pentru care au platit zeci de mii de euro.
  TREBUIE OPRITI ACESTI NENOROCITI!
  Sumt oameni care au multe de spus si care cu declaratiile lor pot duce la!demascarea!si descoperirea multor infractiuni si abuzuri.
  In Bacovia 25 tot Marcu are o cladire neterminata. Iar in Tarlungeni erau niste case incepute tot de el. Au fost terminate?

 4. gabriell

  18 ianuarie, 2022 at 11:20 am

  Am trecut prin aceasta experienta cu acest individ care observ ca si-a schimbat look ul astfel incat il recunosti greu.Nu l-am mai vazut din 2019. Vreau deasemeni sa spun ca ii sustin pe domnii care isi cer drepturile si ii felicit si pe cei care au avut curaj sa spuna lucruri pline de adevar in comentariile lor.

  Acum doresc sa va expun pe scurt o situatie care, nu stiu de ce dar ma duce cu gandul la toate aceasta experienta urata din viata mea.

  Intr-un bloc din BRASOV, str G Bacovia 23,invecinat cu gardul jandarmeriei, exista o grupare de crima organizata care tine sub teroare un bloc intreg.Locatarii Sunt jecmaniiti sistematic prin cheltuieli create de ei si aprobate tot de ei. Nimeni nu are curaj sa riposteze in fata acestor huligani care au vorbele la ei,par credibili, sunt f.bine organizati si sunt informati atunci cand se anunta vreun control, iar camerele de luat vederi impanzite peste tot in cartier ii ajuta sa scaneze tot ce intra si iese din zona.
  Se pare ca sunt sustinuti din umbra de persoane importante din institutii importante, sau care au avut functii importante in IPJ,cu complicitatea unor dezvoltatori,presedinte si administrator de asociatie de proprietari,chiar medici etc.Sunt distrusi fara mila, oameni nevinovati care sperau sa-si traiasca ultima parte a vietii linistiti,in demnitate si fara umilinte. Victime sunt in general persoane in varsta,singure si vulnerabie care isi cauta dreptatea in zadar.De peste un an se depun sesizari care sunt clasate. Noua metoda este gazarea prin sistemul de aerisire sau de cabluri cu substante toxice.Se pare ca se fabrica acolo si substante interzise,iar cei direct afectati spun ca s-ar folosi si gaz de lupta, pentru a pune pe fuga pe cei vocali si nemultumiti. Oare cine poseda asemenea substante ? Daca incerci sa spui ceva ,nu esti crezut, esti marginalizat, stigmatizat, si ti-se fabrica dosare medicale de nebun astfel incat esti anihilat.Au fost oameni atacati in propria locuinta pentru indrazneala lor de a reclama.Spre edificare exista documente oficiale, ramase fara raspuns, iar acesti nenorociti isi vad de treaba in continuare.

  Doresc sa felicit pe autorul articolului DEZVOLTATOR IMOBILIAR CU FRAUDE IN VLOARE DE … publicat in data de 13 ianuarie a,c, Foarte adevarate si interesante sunt COMENTARIILE din finalul articolului pe care va rog sa le cititi si atunci, trageti concluzia.Aceste nenorociri trebuie sa inceteze iar demascarea si pedepsirea acestor nenorociti trebuie sa se intample imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes