Connect with us
Publicitate

Administrație

Actul prin care CL Braşov a reziliat contractul cu firma P&P ce administra parcările, suspendat de instanță. Cu toate acestea parcările rămân în continuare gratuite

Publicat

pe

Tribunalul Covasna a hotărât suspendarea Hotărârii de Consiliu Local prin care se aproba rezilierea contractului pentru delegarea gestiunii prin concesionarea serviciului de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor cu plată de pe domeniul public al Municipiului Braşov, anunță Radio România Brașov FM.

„Deocamdată nu s-a schimbat nimic. Contractul este reziliat cu firma care se ocupa de parcări. Noi încercăm să recuperăm aceste parcări astfel încât Primăria să le administreze.

După ce vom primi motivarea instanței, cu siguranță Municipalitatea va face recurs, mai ales că, din punctul nostru de vedere, hotărârea de consiliu local nu prezintă niciun indiciu de ilegalitate, astfel încât nu se justifică suspendare ei până la judecarea pe fond. Consiliul Local poate să dispună delegarea unui serviciu, prin urmare poate dispune și încetarea delegării prin reziliere. P&P nu a adus nicio dovada cu privire la paguba concretă pe care HCL 259/06.05.2021 i-o produce. Apreciem ca rezilierea era singura măsură pe care autoritatea putea sa o ia când a constatat ca ofertantul câștigător nu și-a respectat obligațiile asumate prin depunerea ofertei și, ulterior, prin semnarea contractului. În plus, notificarea de reziliere, acesta fiind actul care produce efecte în raport cu P&P, nu a fost suspendată, prin urmare contractul este în continuare reziliat”, a spus purtătorul de cuvânt al instituției, Sorin Toarcea.

Tribunalul Covasna a judecat ieri solicitarea P&P ca până la judecarea pe fond a cauzei, respectiv legalitatea sau nelegalitatea adoptării acestei hotărâri (259/2021), prevederile acestei HCL să fie suspendate. În consecință, decizia nu vizează decât ce se întâmplă în perioada de până la pronunțarea unei hotărâri definitive cu privire la această hotărâre de consiliu local

Publicitate

Reamintim că aleșii locali brașoveni au decis rezilierea contractului cu societatea care administra parcările din oraș, astfel că, de aproape două luni, în Brașov se parchează gratuit în toate parcările publice.

Se schimbă ceva pentru brașoveni? Momentan nu. Primăria spune că va ataca decizia Tribunalului Covasna, iar situația parcărilor în perioada următoare va rămâne aceeași, adică acestea vor fi gratis până când instanța va emite o decizie definitivă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes