Connect with us
Publicitate

Social

Activitățile de evaluare pentru autorizația de funcționare provizorie a școlilor se vor derula online

Publicat

pe

Activitățile de evaluare externă în vederea acordării autorizației de funcționare provizorie și a acreditării pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular se vor derula online, în starea de alertă. Ordinul ministrului educației și cercetării care detaliază Procedura privind modalitatea de derulare online a acestor activități a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

„Luând în considerare diversele situații întâmpinate în această perioadă, care au condus la unele întârzieri, pentru a nu periclita  începerea anului școlar 2020-2021, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) a decis să deruleze activitățile de evaluare externă, în vederea acordării autorizației de funcționare provizorie, până pe 31 iulie. Toate cererile de evaluare externă înregistrate la ARACIP până la data de 15 iunie, inclusiv, vor fi analizate/reanalizate. Cererile  de evaluare externă în vederea acordării autorizației de funcționare provizorie, care sunt complete sau care se completează, în urma reanalizării până la data de 30 iunie 2020, inclusiv, vor fi planificate pentru derularea activităților de evaluare externă în termenul nou aprobat – până la 31 iulie”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației și Cercetării.

Cererile de evaluare externă în vederea acreditării, respectiv cele de evaluare externă periodică reanalizate, care se vor completa în noile termene acordate, vor fi planificate pentru derularea activităților de evaluare externă, odată cu începerea cursurilor din anul școlar 2020-2021.

Activitățile de evaluare externă se derulează în modul online în perioada stării de alertă, respectiv la fața locului, în situații normale din punct de vedere sanitar, după încheierea stării de alertă.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes