Connect with us
Publicitate

Eveniment

Acțiune uriașă a procurorilor DIICOT pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată. Se fac 457 de percheziții în toată țara

Publicat

pe

Este desfășurare impresionantă de forțe la nivel național pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată. Poliția Română și DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei Române au pornit, în această dimineață, o acțiune complexă în toată țara pentru identificarea și tragerea la răspundere a unor grupări infracționale specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave.

Publicitate

Vor fi puse în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere. De asemenea, sunt vizate grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

„Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Operațiunea de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice. În cursul acestei zile, în funcție de evoluția anchetei, în fiecare caz în parte, Poliția Română și D.I.I.C.O.T. vor oferi informațiile ce pot fi făcute publice”, au anunțat oficialii Poliției Române într-un comunicat de presă.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes