Connect with us
Publicitate

Eveniment

Acţiune de salvare mai lungă de 10 ore a salvamontiştilor braşoveni pentru a recupera un bărbat rănit în munţii Făgăraş

Publicat

pe

Zece salvatori montani din cadrul Serviciului Public al Judeţelui Salvamont Brașov au intervenit pe Valea Sâmbetei pentru acordarea primului ajutor și recuperarea unui bărbat care a suferit un traumatism la un picior. După mai bine de 10 ore bărbatul a fost coborât în siguranţă la baza muntelui, în comuna Sâmbăta de Sus. 

Publicitate

Bărbatul era însoțit de încăo persoană, cei doi nu erau echipaţi corespunzător și nu aveau lanterne frontale pentru a se putea deplasa în siguranță pe timp de noapte.

„Pe această cale dorim să atragem din nou atenția asupra importanței pe care o are echipamentul! Vă recomandăm ca în momentul în care doriți să abordați un traseu turistic să vă informați despre dificultatea acestuia și să vă echipați corespunzător! Trebuie să aveți mereu asupra dumneavoastră o lanternă frontală, baterii de rezervă, haine de schimb, alimente și apă! Indiferent că vă petreceți vacanța la munte, fie că preferați escapadele mai scurte în stațiunile montane, este necesar să aveți mereu o ținută adecvată activității și o pereche de încălțăminte potrivită pentru astfel de excursii.”, a transmis Serviciul Salvamont Braşov.

Din fericire acţiunea de salvare a avut un final fericit.

Publicitate

„După mai bine de 10 ore, acțiunea s-a încheiat cu succes! Bărbatul a fost coborât în siguranță la baza muntelui, dar a refuzat transportul către o unitate medicală pentru investigații amănunțite.

Dorim să atragem din nou atenția asupra importanței pe care o are echipamentul! Vă recomandăm ca în momentul în care doriți să abordați un traseu turistic să vă informați despre dificultatea acestuia și să vă echipați corespunzător! Trebuie să aveți mereu asupra dumneavoastră o lanternă frontală, baterii de rezervă, haine de schimb, alimente și apă! Indiferent că vă petreceți vacanța la munte, fie că preferați escapadele mai scurte în stațiunile montane, este necesar să aveți mereu o ținută adecvată activității și o pereche de încălțăminte potrivită pentru astfel de excursii.”, a a mai transmis Serviciul Salvamont Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes