Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Acțiune de ecologizare pe malurile Oltului și ale Ghimbășelului. Vor fi curățate zone din Brașov, Voila, până la Valea Sâmbetei

Publicat

pe

Publicitate

Deși problema deșeurilor care ajung să polueze apele din România este departe de a-și găsi o rezolvare, voluntarii unor asociații nonguvernamentale organizează campanii de ecologizare a râurilor și pârâurilor din țara noastră. O astfel de acțiune va avea loc sâmbătă în două locații din județul Brașov.

Ecologiștii vor face curățenie în municipiu, pe malurile pârâului Ghimbășel, între străzile Plugarilor și Calea Feldioarei. Apoi voluntarii vor merge pe digurile râului Olt și vor strânge deșeurile de la Barajul Voila, până la Valea Sâmbetei. Acțiunea va începe la ora 10.00, iar cei care vor să ia parte la eveniment pot afla informații suplimentare AICI.

„Calitatea vieții noastre depinde de cum gestionăm relația pe care o avem cu natura, de cât ne implicăm în protejarea ei și de felul în care folosim resursele naturale în fiecare zi. Apa este prezentă în viața noastră prin efectele pe care le are asupra sănătății și calității vieții. Nimănui nu îi place să se plimbe în natură și în loc de flori să dea de deșeuri. Sau în loc de ape limpezi să dea de deșeuri plutind pe acestea. Ca să acest lucru să nu se mai întâmple, trebuie să existe modele de cazuri de bună practică. Fii și tu un exemplu pentru alții și vino sâmbătă la evenimentul de ecologizare organizat de asociațiile Tot Mai Verde, Mai Mult Verde și SGA Brașov”, spun organizatorii acțiunii de ecologizare.

Evenimentul este organizat în contextul săptămânii dedicate apei. Pe 14 martie este sărbătorită „Ziua Mondială a Râurilor”, iar pe data de 22 martie se celebrează „Ziua Mondială a Apei”.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes