Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / Acţiune contracronometru a salvamontiştilor din Buşteni. Un bărbat a căzut într-o râpă pe Jepii Mici şi s-a agăţat într-un copac. Riscă să se prăbuşească

Publicat

pe

Salvamontiştii din Buşteni participă, vineri seară, la o acţiune contracronometru pentru salvarea unui bărbat care a căzut de pe potecă pe traseul Jepii Mici şi a rămas agăţat de un copac.

Publicitate

Potrivit Salvamont Buşteni, acţiunea este una contratimp pentru că persoana în cauză nu se mai poate ţine mult şi riscă să se prăbuşească.

La această oră, salvatorii au intrat deja pe traseu şi se îndreaptă spre turist.

Aceştia spun că deplasarea la caz a fost îngreunată din cauza traficului din oraş şi a faptului că nu pot folosi girofarul.

Publicitate

“Ne mișcăm foarte greu prin oraș deoarece legea care ne permite folosirea girofarului este blocată în parlament.”, Salvamont Bușteni.

UPDATE: „Acțiune în desfășurare pentru salvarea unui bărbat de 41 de ani din București care a căzut din poteca Jepii Mici.
Fară echipament, fară antrenament și fară să cunoască traseul, acesta a început să urce pe munte cu soția și copilul, cu toate că era foarte tărziu.

În prima parte a traseului bărbatul a alunecat și a căzut din poteca mai bine de 10 metri. Printr-o minune s-a oprit pe o pantă foarte înclinată, deasupra unei săritori de peste 20 de metri, de unde de-a lungul anilor, nu a scăpat nimeni cu viață.

Soția acestuia a sunat disperată după ajutor, iar salvamontiștii din Bușteni și Prahova au pornit într-o cursă contracronometru, doar că traficul de pe DN1 a făcut ca deplasarea acestora să fie aproape imposibilă. Salvatorii au fost nevoiți să stea în coloană ca oricare participant la trafic, pentru că Autoritățile Statului nu le-au aprobat legea folosirii semnalelor luminoase și acustice în caz de urgență.

Astfel bărbatul care abia se ținea ar fi putut cu ușurință să-și piardă viața, iar ca el au fost sute de victime de-a lungul anilor, a căror viață a atârnat de un fir de păr, doar pentru că guvernanții au ignorat aprobarea aceastei legi ani la rând.

Publicitate

Din fericire rapiditatea deplasării echipei de salvare în teren accidentat, a făcut ca încă o viață de om să fie salvată în ultimul moment.”, a transmis Salvamont Buşteni pe pagina de Facebook.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes