Connect with us
Publicitate

Eveniment

Accident chimic la „Uzina de apă” a Brașovului

Publicat

pe

A fost alertă ieri seară, într-un cartier din Municipiul Săcele, judeţul Braşov. „Uzina de apa” a Brașovului, locul în care se tratează apa potabilă, a deversat accidental o cantitate importantă de clor.

Publicitate

La faţa locului au intervenit de urgenţă pompierii militari, specializaţi în cercetare chimică, transmite observatornews.ro.

Uzina este situată în sud-estul municipiului Săcele, dar este locul în care apa brașovenilor este tratată pentru consum.

Alerta s-a dat aseară la ora 20.21. Mai mulţi localnici au sunat la 112, alertaţi de faptul că în zonă se simte un miros foarte puternic de clor.

Publicitate

Accidentul s-a produs la un butoi cu reziduuri din clorul folosit la dezinfecția apei potabile

Pompierii militari specializați în cercetare chimică au fost mobilizați de urgență la uzina de apă. Au stabilit că accidentul s-a produs la un butoi cu reziduuri din clorul folosit la dezinfecția apei potabile.

„În acest moment şi atunci nu a fost niciun pericol, deci viaţa şi sănătatea populaţiei nu a fost pusă niciun moment în pericol. Da, a fost o emisie accidentală, aşa cum am spus, de la un recipient deja utilizat.”, a spus Cătălin Văsii, prefectul de Brașov

Echipele medicale și de cercetare chimică, ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov au monitorizat până la miezul nopții un cartier din Săcele, aflat în apropierea uzinei de apă. Specialiștii nu au mai detectat însă scurgeri de gaz toxic.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes