Connect with us
Publicitate

Administrație

Accesul în mall, în weekend, ar putea fi permis doar persoanelor vaccinate. Anunțul vicepremierului Dan Barna

Publicat

pe

people walking on stairs and riding escalators

Vicepremeriul Dan Barna a anunțat în urmă cu puțin timp că, în cadrul coaliției guvernamentale, a fost discutată adoptarea mai multor măsuri pentru stimularea vaccinării.

Publicitate

„Sunt două tipuri de măsuri. Măsurile de încurajare şi stimulare, dar şi acele măsuri care am văzut că sunt luate de alte ţări, prin care pentru accesul la anumite servicii neesenţiale, spre exemplu, existenţa vaccinării să fie o condiţionalitate.

De exemplu: mersul la mall, în weekend, care este un serviciu neesenţial, să fie condiţionat de vaccinare. Persoanele vaccinate să poată merge la mall, ceilalţi în restul săpătmânii”, a declarat Dan Barna, potrivit observatornews.ro.

Acesta a precizat că se are în vedere și organizarea unor loterii pentru cei care se vaccinează.

Publicitate

”Ne-am gândit la stimulente. În bani direct nu am discutat despre stimulente, dar se discută diverse variante de vouchere, bonuri, tichete prin care cetăţenii să fie încurajaţi să se vaccineze. S-a discutat şi subiectul unei potenţiale loterii, chiar cu utilaje agricole, astfel încât să reacţioneze cei din mediul rural” a precizat vicepremierul.

Cîțu, deranjat că măsurile discutate în coaliție au ajuns în spațiul public

​Premierul Florin Cîțu s-a arătat deranjat de unele declarații făcute, vineri, de vicepremierul Dan Barna, în legătură cu unele măsuri care ar putea fi luate pentru creșterea ratei de vaccinare. Barna a spus că printre măsurile discutate în coaliție ar fi acordarea de stimulente sub formă de vouchere, dar și interzicerea de a merge la mall pentru persoanele care nu sunt vaccinate. Florin Cîțu a afirmat, în schimb, că au fost discuții în coaliție și că a avut impresia că acestea nu vor ajunge în spațiul public, însă recunoaște că sunt luate în calcul atât stimulente, cât și restricții.

„Am plecat cu impresia de la coaliție că toate scenariile ramân acolo”, a spus Cîțu. Acesta nu a vrut să comenteze aceste scenarii. „Nu are sens să comentăm scenarii. Eu m-am obișnuit să vin să vă spun ce decizii s-au luat. Așa sunt multe scenarii, hai să vedem deciziile pe masă”. Premierul a recunoscut, totuși, că sunt luate în calcul propuneri care vin și cu stimulente, și cu restricții.

Pe de altă parte sunt analizate și stimulente. „Gândim toate variantele să convingem oamenii din mediul rural să mergem să se vaccineze. Se discută diverse variante de vauchere, stimulente, bonuri, tichete, nu bani direct. S-a discutat și posibilitatea unei loterii în utilaje agricole”, a mai precizat vicepremierul.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes