Connect with us
Publicitate

Eveniment

A plecat să vâneze mistreţi, şi a omorât un urs

Publicat

pe

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “braconaj – vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiții decât cele legale”.

Publicitate

În fapt, la data de 11 octombrie 2020, în jurul orei 13.30, polițiștii au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că, în cadrul unei partide de vânătoare autorizată, unul dintre participanți a fost atacat de un urs, ocazie cu care a executat un foc asupra animalului, soldat cu decesul acestuia.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 11.00, în timp ce desfășura activități de vânătoare, bărbatul ar fi fost atacat de către un urs, iar, pentru a se apăra, ar fi executat asupra acestuia un foc cu arma pe care o avea asupra sa, fapt care ar fi condus la decesul animalului.

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov au procedat la verificarea documentelor conform cărora partida de vânătoare se desfășura, stabilindu-se că participanții dețineau autorizație pentru desfășurarea acestei activități, respectiv o partidă de vânătoare la specia mistreț.

Publicitate

Cadavrul exemplarului de urs a fost ridicat și transportat la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brașov în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor reale în care a survenit decesul acestuia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes