Connect with us
Publicitate

Util

A nins și în Piatra Craiului. Recomandări de la salvamontiști

Publicat

pe

Temperaturile scăzute din ultima perioadă, precum și intensificarea vântului și a precipitațiilor din Masivul Piatra Craiului fac drumețiile anevoioase în zonă, relatează Agenția de presă Rador.

Publicitate

Stratul de zăpadă este pe alocuri și de 10 cm grosime, spun salvamontiștii zărneșteni.

“Vreme foarte capricioasă. Ba este lapoviță sus pe munte, ba ninge, bate vântul și parcursurile cu accesul spre Creasta Pietrei Craiului nu prea sunt posibile din cauza alunecușului. Noaptea îngheață, când temperaturile devin negative. E și o pojghiță de gheață, iar în partea de jos a muntelui se circulă destul de greu pentru că s-a udat foarte tare pământul. Roca de calcar nu are nicio aderență, deci se alunecă foarte tare”, a explicat șeful Serviciului Salvamont Zărnești, Ioan Pivodă.

Ca urmare, salvatorii montani recomandă turiștilor să nu se aventureze mai sus de Cabana Curmătura, Refugiul Șpirlea sau Refugiul Diana – obiective care nu sunt poziționate pe zonele periculoase ale abruptului Piatra Craiului.

Publicitate

“În aceste refugii de supraviețuire se pot adăposti fără probleme atâta timp cât au asupra lor echipamentul necesar de protecție personală: haine foarte călduroase, un izopren în situația în care vor să rămână la refugiu și, bineînțeles, sac de dormit”, a adăugat Ioan Pivodă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes