Connect with us
Publicitate

Eveniment

A murit deputatul de Brașov, Francisc Tobă. În 2022, a mers la Ambasada Rusiei pentru a discuta despre neutralitatea României în războiul declanșat de ruși în Ucraina

Publicat

pe

Francisc Tobă, deputat ales pe listele AUR și care în ultima perioadă activa în cadrul APP, a murit marți, la vârsta de 70 de ani. Tobă a fost unul dintre parlamentarii care au mers la Ambasada Rusiei pentru a vorbi de neutralitatea României după izbucnirea războiului din Ucraina.

Francisc Tobă avea 70 de ani. Acesta era la al doilea mandat de deputat, ales pe listele AUR, după mandatul 1992-1996, când a fost ales din partea PDSR.

După alegeri, AUR l-a exclus și a cerut ca mandatul său să nu fie validat. El a părăsit formațiunea în urma unei dispute dintre partidul lui Simion și formațiunea Neamul Românesc, de unde provenea.

Numele deputatului Francisc Tobă apare în dosarul represiunii de la Sibiu, din timpul Revoluției din 1989.

Publicitate

Ce spune purtătoarea de cuvânt a APP

O postare despre Francisc Tobă a avut purtătoarea de cuvânt a APP, Oana Leonte.

„O ultimă fotografie alături de un om care a lăsat o moștenire extraordinară României prin felul dumnealui de a fi.Era ziua dumnealui de naștere și îmi aduc aminte că a insistat să facă fotografii cu toată lumea care a fost prezentă…Probabil știa ce urma, dar încă avea puterea să zâmbească. Ultima dată m-a sunat de ziua mea, exact acum o lună. Simțeam cumva din tot ceea ce mi-a zis că încerca să își ia rămas bun cu aceeași eleganță și diplomație care l-a caracterizat mereu. A fost unul dintre oamenii care și-a iubit țara! A fost un adevărat patriot! Nu pot să uit cu câtă bucurie le vorbea tinerilor și cât de mult i-a susținut!Mă bucur că am avut onoarea!Dumnezeu să-l odihnească!”, a afirmat reprezentanta APP.

Francisc Tobă a avut o activitate parlamentară mai degrabă discretă, cu 14 luări de cuvânt, din care 9 fiind declarații politice, 10 propuneri legislative și 3 întrebări și interpelări.

Tobă a mers în 2022 la Ambasada Rusiei la București pentru a discuta despre neutralitatea României în războiul declanșat de ruși contra Ucrainei și găzduirea negocierilor pentru pace de București.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes