Connect with us
Publicitate

Social

A început programul pilot de vaccinare antigripală, în farmacii. Două unități din județul Brașov au fost autorizate pentru acest serviciu

Publicat

pe

Este sezonul virozelor, iar brașovenii care vor să fie feriți de o eventuală îmbolnăvire pot să se imunizeze împotriva virusului gripal. Direcția de Sănătate Publică Brașov a anunțat că au fost avizate două puncte de vaccinare antigripală în farmaciile comunitare, ca parte a unui program-pilot de imunizare împotriva gripei sezoniere.

„Pentru a furniza serviciul de vaccinare împotriva gripei sezoniere, în farmaciile comunitare autorizate se pot administra vaccinurile destinate populaţiei eligibile. Vaccinarea se va face exclusiv de către farmaciştii care au absolvit un program postuniversitar de pregătire în vaccinarea împotriva gripei sezoniere. A fost organizat un curs de pregătire a farmaciștilor în cadrul Facultății de Medicină a Universității Transilvania din Brașov, la care au participat 99 de farmaciști, marea majoritate din județul Brașov”, spun reprezentanții DSP Brașov.

Până în prezent 2 farmacii din județul Brașov și-au organizat activitatea și oferă servicii de vaccinare antigripală. Autoritățile vor actualiza lista pe măsură ce alte farmacii se vor înscrie în acest program. Brașovenii trebuie să știe că serviciile de vaccinare sunt oferite contra cost, iar vaccinurile se achiziționează de persoanele care doresc să se imunizeze. Persoanele cu risc crescut și copii se pot vaccina antigripal gratuit la medicii de familie.

Cele două farmacii din județ care oferă serviciul de vaccinare sunt:

Publicitate
Denumire unitatii farmaceutice Adresa unitatii farmaceutice Judet Localitate  Numar telefon de contact Program vaccinare
S.C. MIRAFARM S.R.L. CODLEA, STR. MUNTISOR, NR.5 BRASOV CODLEA 0268252751 Luni-vineri:14-16
Dr. Max Brasov BF1 Str. Alexandru Vlahuta, nr. 10, incinta ITC, Brasov BRASOV BRASOV 0738882670 Luni-vineri:9-17
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes