Connect with us
Publicitate

Social

A început numărătoarea urşilor, lupilor, râşilor și a pisicilor sălbatice din judeţul Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Conform atribuțiilor care revin Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor in realizarea studiilor de evaluare a stării resurselor biologice din flora sau fauna sălbatică, conform Legii nr.407/2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic, completată și modificată, art.19, se desfășoară acțiunea de evaluare a speciilor de animale strict protejate: urs, lup, râs și pisică sălbatică – monitorizarea de primăvară.

În scopul realizării acestei monitorizări la nivelul judetului Brașov, APM Brașov a organizat o intrunire cu reprezentanții fondurilor cinegetice din județul Brașov, in vederea stabilirii unui program de actiune pentru colectarea datelor din teren, pentru anul 2024.

Începând cu data de astăzi, 17 aprilie, gestionarii fondurilor cinegetice, împreună cu reprezentanții Agenției pentru Protectia Mediului Brașov, colectează datele de prezență in teren a exemplarelor de urs, lup, râs și pisică sălbatică. In aceste echipe mixte pot participa și reprezentanți ai ONG-urilor, unităților de cercetare și invățământ in domeniul cinegetic sau al biodiversității, cu anunțarea prealabilă a organizatorilor acțiunilor de estimare și monitorizare.

Acolo unde fondurile cinegetice se suprapun cu ariil naturale protejate, la acțiunile de colectare a datelor din teren pot participa și administratorii ariilor naturale protejate.

Publicitate

”Evaluarea efectivelor speciilor de animale strict protejate se va realiza și întocmi pe fonduri cinegetice și se va centraliza la nivel de județ.

Colectarea datelor de prezentă a exemplarelor de urs, lup, râs și pisică sălbatică se va realiza pe fonduri cinegetice, iar centralizarea acestora se va realiza pe fonduri cinegetice și pe gestionari, iar APM Brașov va centraliza datele la nivelul județului”, a declarat Ciprian Băncilă, directorul APM Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ainstain 2

    18 aprilie, 2024 at 9:34 am

    Foarte bine.
    Pisicile salbatice ie foarte priculoaseeee !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes