Connect with us
Publicitate

Administrație

A început Luna curățeniei de primăvară la Braşov

Publicitate

Publicat

pe

Începând de astăzi, 28 martie, la Braşov, a fost demarată Luna curățeniei de primăvară, o amplă acțiune de salubrizare a străzilor și trotuarelor, a zonelor verzi. La această campanie se adaugă cea de întreținere zone verzi, plantări de gard viu, arbori și arbuști. Totodată, firmele cu care Municipalitatea are contract au început lucrările de reparații străzi și trotuare, iar de săptămâna viitoare vor începe refacerea marcajelor rutiere.  

Publicitate

„A început o primăvară frumoasă la Brașov și asta ne permite să ne concentrăm pe curățenia orașului. Avem peste 250 de muncitori care lucrează în acest sens, 180 care efectuează curățenia stradală și 70 care se ocupă de curățenia și de împrospătarea imaginii parcurilor din Brașov. Invităm pe toți brașovenii care vor să participe la acest program, fie în jurul blocurilor, fin în propriile locuințe, să folosească cele 60 de containere de mari dimensiuni puse la dispoziție de către primărie pentru colectarea deșeurilor. În perioada următoare vom începe și plantările de gard viu și de arbori, conform solicitărilor venite din partea asociațiilor de proprietari. Vrem să avem un oraș curat, după cum puteți vedea, aceasta se face inclusiv cu spălarea străzilor și a elementelor de semnalizare, și toate aceste măsuri vor combate și problemele de poluare cu particule, cu praf, cu care Brașovul se confruntă deja de ani buni. Totodată, am început reparațiile urgente la carosabil, la asfalt, la străzi. Acestea vor fi efectuate până de Paște, urmând ca după Paște să intrăm în programul de reabilitare amplă a străzilor cu probleme din Municipiul Brașov. Cu toții ne dorim un oraș curat, un oraș verde, și avem nevoie de implicarea voastră. Am alocat resurse, urmărim, monitorizăm atent felul în care sunt desfășurate lucrările de curățenie și o puteți face și voi și să ne sesizați dacă apar probleme, dacă identificați probleme în cartiere. Puteți face urmărirea aceasta folosind site-ul abc.brașovcity.ro, sau puteți folosi aplicația myBrașovcity pentru a sesiza orice problemă întâlnită”, a precizat primarul Allen Coliban.

Luna curățeniei de primăvară

Începând de astăzi, 28 martie, se derulează cea mai importantă acțiune de curățenie în toate cartierele municipiului Braşov, care va cuprinde următoarele activități de salubrizare: curățarea rigolelor, măturarea manuală și mecanizată a străzilor și trotuarelor, greblarea zonelor verzi, întreținerea și igienizarea cursurilor de apă, ridicarea depozitărilor accidentale, spălarea elementelor de semnalizare rutieră (separatoare de sens, lise metalice, semne de circulație etc.). Obiectivul acestei acțiuni este, pe lângă cel de a avea un oraș curat și îngrijit, de  a reduce cantitatea de praf (PM-uri) care ajunge în atmosferă.

Publicitate

Deşeurile rezultate ca urmare a acestei activităţi vor fi depozitate cât mai compact, urmând ca acestea să fie transportate de către operatorii de salubrizare la depozitul ecologic.

Reamintim că, datorită condițiilor meteo favorabile, Primăria a demarat, de la sfârșitul lunii februarie, operațiunile de curățare la rigolă,  măturare trotuare și spălarea zonelor cu acumulări mari de praf.

Totodată, toţi cetăţenii care doresc să renunţe la obiectele din gospodărie care nu mai prezintă utilitate sau fac curăţenie generală şi doresc să se dispenseze de lucruri nefolositoare, altele decât deşeuri menajere, o pot face în locuri special amenajate la platformele de gunoi sau în containere de 9 m.c., dispuse pe domeniul public.

Este interzisă depozitarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a molozului rezultat din demolări, care au un regim special.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes