Connect with us
Publicitate

Social

A început înscrierea piticilor în creșele. Din viitorul an şcolar în Braşov va exista o nouă creşă, în cartierul Coresi

Publicat

pe

Din ierii, 27 mai, a început procesul de înscriere a copiilor la creșele din Brașov. Această procedură se va derula până în data de 5 iunie și vizează înscrierea celor mici la toate cele 10 creșe din municipiul Brașov. Depunerea dosarelor de înscriere se va face, în urma unei programări, la sediul creșei pentru care părinții optează să facă înscrierea copilului (prima opțiune), în intervalul orar 09:00-17:00 (luni-joi), respectiv 09:00 – 16:00 (vineri).

Având în vedere că în data de 20 mai, Creșa Brașov a semnat procesul-verbal de terminare a lucrărilor la Creșa nr. 10, de pe str. Camil Petrescu, document necesar pentru intabularea și deschiderea creșei, din acest an școlar se fac înscrieri și la această unitate. Cei care optează pentru creșa din cartierul Coresi vor putea depune dosarele de înscriere la sediul serviciului public situat pe str. Apollo nr. 2, în sediul Creșei nr. 9.

„În perioada 27 mai – 5 iunie 2024 se derulează procesul de înscriere în creșele din subordinea Creșa Brașov pentru anul școlar 2024-2025. Această procedură se derulează în intervalul orar 9.00-17.00, de luni până joi, respectiv 9.00-16.00, vineri. Pentru înscrierea copiilor în creșă, părinții se pot programa în vederea depunerii fizice a dosarelor de înscriere la creșa la care optează să facă înscrierea copilului. Programarea se poate realiza prin e-mail sau telefonic. Datele de contact ale fiecărei creșe în parte se regăsesc pe site-ul instituției noastre. Având în vedere că în data de 20.05.2024 a fost încheiat procesul verbal la terminarea lucrărilor privind execuția lucrărilor de construcții aferente investiției „Construire creșă și organizare de șantier”, vă informăm că demarăm înscrierea copiilor și pentru Creșa numărul 10, situată în cartierul Coresi. Toate documentele necesare înscrierii copiilor în creșe sunt publicate pe site-ul instituției noastre www.cresebrasov.ro”, a precizat Georgiana Buta, directorul Creșei Brașov.

Pentru anul școlar 2024 – 2025 la cele 10 creșe din Brașov sunt funcționale 51 de grupe cu 1.062 de locuri. Pentru 361 dintre acestea s-au depus solicitări de reînscriere, iar 701 sunt libere pentru următorul an școlar.

Publicitate

Pentru a asigura o departajare clară și transparentă a fiecărui dosar depus, se vor aplica criteriile generale de departajare stabilite prin metodologia aprobată de Ministerul Educației, cu precizarea că în ceea ce privește criteriul referitor la domiciliu copilul/locul de muncă al unuia dintre părinți, se va aplica un criteriu specific, aprobat prin Regulamentul de înscriere al copiilor în Creșa Brașov, care detaliază aceste distanțe.

După evaluarea dosarului de înscriere depus prin aplicarea criteriilor de departajare generale și criteriilor specifice, în data de 14 iunie, ora 14:00, lista copiilor admiși, în limita locurilor aprobate, se va publica pe site-ul instituției www.cresebrasov.ro și se va afișa la avizierul fiecărei creșei.

Pe lângă cele 10 creșe, Primăria Brașov are în derulare alte 3 proiecte pentru construirea de creșe, în cartierele Tractorul, pe str. Ioan Socec, în cartierul Bartolomeu, pe str. Lebedei, și în cartierul Stupini, pe str. Fundăturii. Toate documentațiile au fost predate la Compania Națională de Investiții care urmează să lanseze procedurile de achiziție pentru realizarea proiectelor tehnice și execuția lucrărilor.

Conform regulamentului de organizare și funcționare, coordonarea și controlul activității pentru Creșa Brașov sunt asigurate de Consiliul Local al Municipiului Brașov și de către primarul municipiului Brașov. Activitatea de educație timpurie antepreșcolară este coordonată metodologic de Inspectoratul Școlar Județean Brașov, prin unități de învățământ preșcolar cu personalitate juridică desemnate în acest scop.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes