Connect with us
Publicitate

Eveniment

A început deja vaccinarea anti-Covid-19 în China?

Publicat

pe

Un înalt oficial chinez din domeniul Sănătății susține că guvernul de la Beijing ar fi început, încă din iulie, să administreze un potențial vaccin angajaților din domenii cheie, scrie digi24.ro, citând The Guardian. 

Publicitate

Șeful Comisiei Naționale de Sănătate, Zheng Zhongei a declarat că guvernul a autorizat „utilizarea de urgență” a vaccinului pentru cadrele medicale și pentru polițiștii de frontieră. El susține că procedura este una legală și a fost aprobată de urgență de guvern, însă nu a oferit detalii privind acest tratament. Aceasta ar fi prima confirmare a utilizării vaccinurilor de către China în afara studiilor clinice.

„Avem pregătite mai multe măsuri, inclusiv planuri de monitorizare a efectelor secundare, pentru a ne asigura că utilizarea de urgență este bine reglementată și atent monitorizată”, a declarat Zheng.

În luna iunie, guvernul chinez a făcut apel la angajații din companiile de stat care călătoresc mult în străinătate să se ofere voluntari pentru testare. Săptămâna trecută, însă, un avion cu mineri chinezi la bord a fost blocat în Papua Noua Guinee, după ce guvernul local și-a exprimat neîncrederea în legătură cu eficiența vaccinului.

Publicitate

China produce mai multe vaccinuri experimentale, aflate în diverse faze de testare. O serie de teste sunt efectuate în țări ca Emiratele Arabe Unite, Maroc, Brazilia şi Rusia – campanie în care sunt implicați zeci de mii de oameni.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes