Connect with us
Publicitate

Util

A început aglomerația pe Valea Prahovei! Rute alternative la DN 1, Braşov – Bucureşti

Publicat

pe

Publicitate

Ultima zi a minivacanței de Rusalii aduce aglomerație și trafic intens pe principalele drumuri din Prahova. În acest context, polițiștii seriviciului rutier acționează pentru asgigurarea fluenței traficului rutier.

Poliția Rutieră Prahova informează toți conducătorii auto despre importanța respectării regulilor de circulație și a utilizării rutelor alternative pentru a asigura o întoarcere în siguranță din minivacanța de Rusalii.

În contextul minivacanței de Rusalii, traficul pe principalele artere din județul Prahova se așteaptă să fie intens, cu un risc crescut de accidente și ambuteiaje. Pentru a preveni astfel de situații și pentru a asigura o circulație fluentă și sigură, Poliția Rutieră Prahova desfășoară activități pentru asigurarea fluenței traficului rutier.

Conducătorilor auto li se recomandă:

Publicitate
  • Să respecte limitele de viteză și să adapteze viteza la condițiile de drum și trafic. Depășirea limitelor legale de viteză reprezintă o cauză majoră a accidentelor rutiere.
  • Să folosească centura de siguranță Atât șoferii, cât și pasagerii trebuie să poarte centura de siguranță în orice moment. Aceasta poate salva vieți în cazul unui accident.
  • Să nu conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise – Conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor este extrem de periculoasă și ilegală. Orice astfel de comportament va fi sancționat conform legii.

Să urmeze rutele alternative – Pentru a evita ambuteiajele, Poliția Rutieră Prahova recomandă utilizarea rutelor alternative, pentru DN 1 Brașov – Ploiești – București, pot fi folosite ca rute alternative următoarele artere rutiere:

  • DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – Autostrada A3 – București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – Autostrada A1 – București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște;
  • DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Să mențină o distanță de siguranță între vehicule – Menținerea unei distanțe corespunzătoare față de vehiculul din față poate preveni accidentele în cazul unor opriri bruște.

Să fie atenți la semnele de circulație și la indicațiile agenților de poliție – Respectați semnalizarea rutieră și indicațiile oferite de polițiștii rutieri prezenți în trafic pentru a asigura o circulație ordonată și sigură.

Poliția Rutieră Prahova a intensificat prezența în teren pe toată durata întoarcerii din minivacanță, cu echipaje suplimentare pentru a monitoriza traficul și pentru a interveni prompt în caz de necesitate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes