Connect with us
Publicitate

Social

A început a treia etapă de dezinsecție în Brașov. Se vor împrăștia substanțe împotriva insectelor atât dimineața, cât și în timpul nopții

Publicat

pe

A treia etapă de dezinsecție a domeniului public din Brașov a început, iar deja 12 echipe au muncit noaptea trecută pentru dezinsecția spațială. Această etapă va fi făcută zilnic, între orele 21.00 și 3.00. Astăzi, alte 20 de echipe au început dezinsecția la sol. Între orele 5.00 și 10.00 dimineața angajații firmei de deratizare vor împrăștia substanța specială împotriva insectelor în zonele verzi dintre blocuri, parcuri, locuri de joacă etc.

Publicitate

Produsul utilizat pentru combaterea țânțarilor adulți este Cymina Super și face parte din grupa principală 3, TP 18, avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide. Substanța utilizată nu este toxică pentru oameni sau animale și este biodegradabilă.

Dezinsecția pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se realizează în șase campanii lunare, a câte trei treceri. Tratamentele de dezinsecție în spații deschise trebuie să se realizeze în toată perioada caldă a anului, ținând cont de ciclul de înmulțire al țânțarilor. Metodologia de combatere a țânțarilor în mediul urban presupune aplicarea tratamentelor de dezinsecție periodic, întrucât aceștia apar din habitatele larvare netratate (de ex proprietăți particulare) sau focare permanente de suprafață din împrejurimile orașului (lacuri, bălți).

În perioada efectuării serviciilor de dezinsecție, crescătorii de albine sunt rugați să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.

Publicitate

În paralel, se execută și acțiunea lunară de larvicidare a cursurilor de apă, produsul utilizat fiind VECTOBAC WG, care face parte din grupa principală 3, TP 18, avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide. Substanța utilizată nu este toxică pentru fauna acvatică. Zonele în care se va desfășura această operațiune sunt lacul Noua, pârâurile Ghimbășel și Bârsa, canalele Timiș, Graft și balta de pe strada Plopilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes