Connect with us
Publicitate

Sport

A fost spectacol pe cărările legendare ale castelului Bran. Cei mai curajoși mountain bikeri din România s-au întrecut prin noroiul din păduri

Publicat

pe

În acest weekend, cei mai curajoși mountain bikeri din România au acceptat provocarea Vampire Trails 2021 de a birui noaptea, frigul și limitele sportive.

În cadrul celei de-a doua ediții Vampire Trails de anduranță MTB, cei mai buni cicliști de profil din România au pedalat în ștafetă de câte doi, de la apus și până la răsărit, învingând tură cu tură urcările aprige din adânca pădure a castelului Bran.

Bogdan Duca și Ede Molnar (Dinamo BikeExpert SuperBet Racing Team), campionii en títre, și-au apărat trofeul câștigat în 2019, printr-un maraton forestier de peste 65 km, în vreme ce Suzanne Hilbert și Vlad Dobre (NoMad) au dominat la categoria Mixt, cu un total de 60 km pedalați prin frigul și întunericul castelului.

Traseul nocturn Vampire Trails 2021 a pornit din Parcul Regal al Castelului Bran și s-a pierdut într-un misterios labirint.

Publicitate

Drumul a urcat abrupt pe creasta care mult timp în istorie a fost hotarul Țărilor Românești, patrulat de grănicerii vremii.

Riderii au coborât pe una dintre potecile redescoperite ale Principesei Ileana, unde stătea la povești cu toți cosașii locului și privea semețele vârfuri ale Munților Bucegi și Piatra Craiului.

Spre finalul traseului, în curtea castelului, traseul a devenit interactiv, perindându-se taman prin clădirile vechii vămi, chiar prin ușa secretă ce trecea din Valahia înspre Transilvania.

La ediția din acest an, cea mai mare provocare a fost aceea de a face față condițiilor meteo extreme. Pentru a câștiga, am fost nevoiți să regândim strategia și fiecare tur al cursei, astfel încât să putem ajunge la finish, scrie gsp.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes