Connect with us
Publicitate

Economic

A fost semnat contractul pentru modernizarea drumului de pe Valea Doftanei, alternativă la DN 1, între Braşov şi Ploieşti

Publicat

pe

Publicitate

A fost semnat contractul pentru modernizarea drumului judeţean de pe Valea Doftanei. Teoretic, în 3 ani, şoseaua va putea prelua o parte a traficului de pe DN 1 Valea Prahovei. Construirea drumului care trece Carpaţii, între Câmpina şi Săcele, este cel mai mare, dar şi cel mai dificil contract de până acum – după cum explică reporterul RRA, Alexandru Lancuzov.

Drumul județean Câmpina – Săcele, pe Valea Doftanei, va avea o lungime de 25 de kilometri şi termen de șase luni pentru proiectare și trei ani pentru execuție, tronsonul din județul Brașov fiind acum parte a unui drum forestier. Valoarea mare a proiectului, 400 de milioane de lei, şi durata de 3 ani se explică prin relieful dificil în Munţii Baiului, Pasul Predeluţ fiind la 1.265 de metri altitudine, deci se va putea lucra mai puţine luni pe an. La semnarea contractului, premierul Nicolae Ciucă a precizat că drumul judeţean trece Carpaţii şi asigură legătura pentru traficul uşor între Muntenia şi Transilvania, iar șoferii care circulă pe DN 1 Valea Prahovei spre şi dinspre Braşov vor avea o nouă variantă pe lângă Cheia – Săcele, pe unde acum merg camioanele.

„Un proiect care a început acum foarte mulţi ani, în 1985, ajunge astăzi să fie transpus în realitate şi vorbim despre un tronson de drum care va trece Carpaţii.”, spune Nicolae Ciucă, premierul României

Singura soluţie pentru a rezolva problema aglomeraţiei dintre Comarnic şi Predeal este Autostrada Ploieşti – Braşov, un proiect aproape blocat din cauza costurilor prea mari, de 9 – 10 miliarde de euro, pe care Ministerul Transporturilor nu le poate acoperi, în varianta pe care a propus-o proiectantul, cu zeci de kilometri de tuneluri.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes