Connect with us
Publicitate

Economic

A fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a centurii oraşului Comarnic, pe DN 1. Termenul pentru finalizare, doi ani

Publicat

pe

Publicitate

Consiliul Judeţean Prahova a anunţat, luni, că a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a centurii oraşului Comarnic, proiect important pentru descongestionarea traficului de pe Valea Prahovei.

Conform unui comunicat transmis de CJ, licitaţia pentru acest obiectiv de investiţii a fost câştigată de asocierea SC Frasinul SRL (lider) – SC Artehnis SRL, valoarea fiind de 236.740.000 lei fără TVA.

Centura va ocoli oraşul Comarnic şi DN 1 prin vest, va avea o lungime de aproape şase kilometri şi două benzi de circulaţie.

În cadrul proiectului vor fi construite trei poduri noi şi va fi dublat podul peste râul Prahova de pe D J 101 R. De asemenea, se va construi un pasaj peste râul Prahova şi calea ferată Ploieşti – Braşov.

Publicitate

Potrivit CJ, termenul pentru proiectare este de trei luni, iar cel de execuţie este de 21 de luni.

Proiectul va fi finanţat prin Programul Operaţional Transport 2021-2027.

„Am încredere că anul viitor vom circula pe centura Comarnic. Este un proiect de importanţă majoră pentru prahoveni şi pentru românii care pierd astăzi ore în şir în trafic pe Valea Prahovei. Mă bucur că această lucrare complexă va fi realizată de un constructor român. Îi solicit acestuia să dea dovadă de profesionalism şi de patriotism: să aplice cele mai înalte standarde de calitate şi să execute lucrările în cel mai scurt timp cu putinţă. Este un drum pe care trebuie să îl lăsăm moştenire generaţiilor următoare”, a declarat preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. TRISTAN MARIAN CIUFU

    24 mai, 2023 at 8:02 pm

    E o prostie, 6 km. se circula pe, hai sa zicem 4 benzi, dupa care urmeaza 10 km pe o singura banda!… Trebuie sa fii tampit precum guvernantii sa crezi ca ai rezolvat ceva ! Doar ai mutat coada cu 6 km mai sus si nici aia nu e sigur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes