Connect with us
Publicitate

Economic

A fost publicat contractul pentru Studiul de Fezabilitate al Autostrăzii Braşov – Bacău. CNAIR cere sisteme GPS și camere video cu transmisie live

Publicat

pe

Publicitate

Contractul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii Brașov-Bacău a fost publicat miercuri seară în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), aceasta fiind a treia încercare a CNAIR pentru proiectarea preliminară a Autostrăzii A 13 (164 km.)

Spre deosebire de a doua licitație, anulată la începutul anului care avea o valoare minimă de 45 de milioane lei, a treia procedură de achiziție are un cost estimat cuprins între 77 și 91 de milioane lei, dar și o durată a contractului de 125 de luni (peste 10 ani). Dacă pentru Studiul de Fezabilitate sunt prevăzute 24 de luni, CNAIR a inclus în acest contract și monitorizarea geotehnică (36 de luni) respectiv 60 de luni pentru asistență tehnică pe durata etapelor de proiectare și execuție, de asemenea și monitorizarea geotehnică, potrivit datelor pe care le-a consultat Economedia în Caietul de Sarcini. În plus, CNAIR a stabilit obligația proiectantului de a lucra cu minimum 6 foreze dotate cu sisteme GPS și camere pentru transmisia LIVE.

„Pentru realizarea forajelor geotehnice, Prestatorul va avea la dispoziție minim 6 instalații mecanizate de foraj. Echipamentele /Utilajele (forezele mecanice) care vor fi folosite pentru realizarea forajelor geotehnice vor fi dotate cu un sistem monitorizare (GPS, Camere video) care să poată fi accesate, pe parcursul mobilizării utilajelor și realizării activităților în cadrul Contractului de către Beneficiar, Live, prin intermediul camerei de date” 

Ofertele pot fi depuse până la data de 11 mai 2023. Prețul ofertei are un punctaj de 40 %, transmite economedia.ro.

Publicitate

Primul contract, cel semnat în 2020 cu proiectantul Search, a fost reziliat în toamna 2022 la cerea proiectantului care nu a mai reușit să acopere costurile reale (n.r contractul a fost semnat pentru o sumă de doar 20 de milioane de lei, mult sub estimarea CNAIR). Ulterior, în noiembrie 2022 CNAIR a scos la licitație un nou contract pentru Studiul de Fezabilitate cu o valoare între 45 și 52 milioane, procedură anulată din lipsă de oferte. De la Brașov la Făgăraș, Search face studiul de fezabilitate, iar de la Făgăraș la Sibiu, CNAIR evaluează ofertele depuse pentru cele 4 loturi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes