Connect with us
Publicitate

Entertainment

A fost o săptămână grea pentru salvamontiştii braşoveni! Aproape 70 de schiori au avut nevoie de ajutor în Poiana Braşov, după ce s-au accidentat

Publicat

pe

A fost o săptămână foarte aglomerată din punct de vedere al solicitărilor pentru Serviciul Public Local Salvamont Brașov. Săptămâna s-a încheiată cu un weekend pe măsură.

Publicitate

Săptămâna trecută, între 22 şi 28 ianuarie 2024, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a intervenit în 61 de cazuri, totalizând 68 de persoane care au avut nevoie de ajutor.

Dintre acestea, 30 au fost trimise către unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare de specialitate, cu echipajele SMURD/SAJ venite în sprijin.

Majoritatea persoanelor au suferit diverse tipuri de traumatisme, asociate practicării sporturilor de iarnă, pe pârtiile de sanie sau pe domeniul schiabil din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru, dar au fost și 4 cazuri în care grupuri de schiori/snowboard-eri, fără afecțiuni medicale, au rămas blocate în partea superioară a masivului sau pe Tâmpa, după încheierea programului instalațiilor de transport pe cablu, precum și persoane care s-au rătăcit din cauza vizibilității reduse.

Publicitate

Numărul ar fi putut fi însă mai mare, dar ținând cont că în zilele de joi și vineri nu au circulat instalațiile de transport pe cablu din partea superioară a masivului, numărul incidentelor a fost relativ mic, respectiv 5 și 2.

Cele mai aglomerate zile au fost cele de miercuri și de duminică, când s-a intervenit pentru câte 14 persoane.

Doar în acest weekend s-au înregistrat 18 cazuri, cu 25 de persoane implicate.

„Recomandăm schiorilor/snowboard-erilor începători, dar și celor care nu cunosc bine pârtiile din partea superioară a masivului, să-și ia o marjă de timp și să nu mai urce aproape de ora de închidere a instalațiilor de transport pe cablu, mai ales în condiții de vizibilitate redusă, cum au fost în acest weekend.

Totodată, ar trebui să se intereseze și să respecte programul de funcționare a acestor instalații, mai ales ora ultimei curse, pentru a se putea retrage în siguranță cu acestea, în cazul în care întâmpină probleme.”, a transmis Serviciul Public Local Salvamont Brașov pe pagina de Facebook.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes