Connect with us
Publicitate

Economic

A fost lansată licitația pentru reparații la un viaduct construit în 1983, pe DN 10, Braşov – Buzău

Publicat

pe

CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a lansat licitația pentru lucrări de reparații curente la viaductul Grămătic, în zona Siriu, pe DN 10 Buzău-Brașov. Viaductul Valea Grămătic/Lunca Jariștei din zona de munte a județului Buzău a fost construit în 1983 și are o lungime totală de 168 metri.

Lucrările durează 12 luni, valoarea estimată este de 13 milioane lei, fonduri de la Buget, iar după finalizarea lucrărilor CNAIR poate ridica restricția de tonaj de 30 de tone de pe Valea Buzăului. Drumul Național 10 Buzău-Brașov asigură legătura între Muntenia și Transilvania, are o singură bandă/sens, iar în județul Buzău tasări și alunecări de teren. Ultima intervenție majoră a CNAIR au fost reparațiile capitale la Siriu, viaductul Giurca. În sezonul estival, DN 10 Buzău-Brașov este intens circulat, cu numeroși turiști spre și dinspre Buzău, transmite economedia.ro.

„Lucrări de reparații curente Pod pe DN 10, KM90+265(88+808) peste Valea Grămătic la Lunca Jariștei – DRDP Buzau” -SEAP.

Podul este construit în curbă, are o suprastructură din beton precomprimat cu infrastructura din beton armat și fundații curente, cu cinci deschideri, de 30 și două de 33 metri, traversează Valea Grămăticului în localitatea Lunca Jariștei din județul Buzău la km. 90. Lungimea totală a podului este de 168,3 metri, cu o lățime a părții carosabil de 7,80 metri și două trotuare de 1,25 metri. Schema statică este de grindă simplu rezemată”, conform descrierii tehnice.

Publicitate

Lucrările de reparații la nivelul suprastructurii podului se vor executa pe jumătate din lățimea căii pe pod, prin deviere alternativă, semaforizată a circulației rutiere, pe câte o bandă de circulație, arată DRDP Buzău.

Garanția lucrării este de 5 ani, iar ofertele pot fi depuse până pe 1 iulie 2024.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes