Connect with us
Publicitate

Administrație

A fost lansată licitația pentru proiectarea drumului de legătură cu ocolitoarea Brașovului, aeroportul de la Ghimbav și două viitoare autostrăzi

Publicat

pe

Publicitate

O nouă șosea va fi construită, în Brașov, în următorii ani, iar primii pași au fost deja făcuți. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat licitația pentru proiectarea drumului care va face legătura cu ocolitoarea Brașovului, aeroportul de la Ghimbav și viitoarele autostrăzi Brașov – Sibiu și Brașov – Bacău. Responsabilii au pornit procedura de achiziție publică pentru realizarea studiului de fezabilitate care va stabili traseul și costurile noului drum.

„Primii pași au fost deja făcuți. Caietul de sarcini este publicat pe SEAP pentru studiul de prefezabilitate și fezabilitate. În cadrul acestor studii se vor studia mai multe variante de traseu, sperăm ca într-un termen cât se poate de scurt, și anume până la finele lunii octombrie să avem o variantă definitivă și aceste proceduri deja finalizate ca apoi acest drum, care are multiple funcționalități, să poată trece la o etapă următoare, și anume construirea lui. Acest drum este gândit pentru a deservi mai multe funcționalități. În primul rând un acces facil la aeroport, în al doilea rând o legătură între centura Brașovului și viitoarele autostrăzi Brașov – Sibiu și Brașov – Bacău și în al treilea rând decongestionarea Ghimbavului, acest drum va servi și ca variantă de ocolire a orașului Ghimbav”, a declarat Tudor Duțu, directorul regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Compania care va câștiga această licitație va avea la dispoziție 9 luni pentru a realiza studiul de fezabilitate. Mai apoi, autoritățile vor căuta soluțiile tehnice și finanțarea pentru construcția acestei șosele.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes