Connect with us
Publicitate

Economic

A fost lansată licitaţia pentru construirea unui patinoar în Sfântu Gheorghe. Contract de 44 milioane euro

Publicat

pe

Compania Națională de Investiții, în subordinea Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a lansat în SICAP o licitație pentru un contract de 216 milioane lei ce vizează contruirea unui pationoar artificial în municipiul Sfântu Gheorghe, din județul Covasna. Suma include proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări. Proiectarea durează opt luni, iar execuția doi ani, la care se adaugă cinci ani de bună garanție a a lucrărilor.

Publicitate

Complexul cu patinoar va include şi un centru de recuperare medicală pentru sportivi, după cum a anunțat, la începutul acestei luni, primarul din Sfântul Gheorghe, Antal Árpád, cu ocazia aprobării în Guvern a indicatorilor tehnico-economici ai lucrării, transmite economedia.ro.

Patinoarul va fi ridicat în vecinătatea Arenei Sepsi şi a stadionului Sepsi OSK şi va putea fi folosit atât de localnici, cât şi de sportivii profesionişti. „La Sfântu Gheorghe, va fi construit un patinoar acoperit, care va oferi posibilităţi de patinaj, sport şi recreere pentru publicul larg, dar, în acelaşi timp, echipa noastră de hochei Háromszéki Ágyúsok va avea un nou sediu, alături de cel din Târgu Secuiesc. Facilitatea va putea găzdui turnee internaţionale, dar va avea şi un centru medical, diverse clinici specializate, unde bolile sistemului muscular, accidentele şi leziunile sportive vor fi tratate de către specialiştii noştri în cea mai modernă sală de sport din zonă, dar şi unde sportivii vor avea ocazia să se pregătească sau să se recupereze după accidentări”, scria Antal Árpád, pe pagina sa de Facebook.

Finanțarea este de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, care este condus de ministrul Cseke Attila (UDMR).

Publicitate

Ofertele se desfac în 25 iulie, departajarea lor se face în funcție de preț, de experiența echipei de proiect și de metodologia aleasă pentru derularea contractului. Aici, se punctează suplimentar dacă antreprenorul general își asumă un termen și mai scurt pentru finalizarea proiectului.

„Potențialii ofertanți pot vizita amplasamentul pentru a evalua pe propria răspundere, cheltuială și risc, datele necesare pregătirii și elaborării ofertei. Ofertanții interesați să participe la vizitarea amplasamentului sunt rugați să informeze, în scris/online, UAT Sfântu Gheorghe și C.N.I. S.A asupra intenției de a vizită amplasamentul. Orice solicitare de clarificări care decurge din vizitarea amplasamentului va fi adresată Autorității Contractante (AC) în scris. AC precizează că orice solicitare suplimentară de valori pentru necesitatea executării unor lucrări că urmare a necunoașterii amplasamentului nu va fi luată în considerare. Persoană de contact UAT Sfântu Gherorghe – dl. Száraz György”, sunt detaliile suplimentare pe care CNI le pune la dispoziția potențialilor ofertanți.

CNI a mai finanţat în urmă cu câţiva ani construirea Arenei Sepsi, moderna sală polivalentă aflată la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, care a fost inaugurată în anul 2017 şi care găzduieşte periodic atât competiţii sportive, cât şi diverse întruniri şi evenimente culturale şi artistice.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes