Connect with us
Publicitate

Administrație

A fost desemnat câștigătorul contractului de proiectare și construcție a tronsonului 2 din autostrada Sibiu – Făgăraș. O companie din Turcia va avea la dispoziție peste 1,5 miliarde de lei pentru realizarea proiectului

Publicat

pe

Marți a fost desemnat câștigătorul contractului pentru proiectarea și construcția tronsonului 2 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș, parte a A13, a anunțat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. Astfel, constructorul turc Makyol ar putea construi toți cei 68 kilometri ai celor patru tronsoane de autostradă de la Sibiu la Făgăraș, anunță economica.net.

Publicitate

Constructorul din Turcia, Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS, are la dispoziție 1,54 miliarde de lei (fără TVA), asigurați prin Programul Transport (PT), pentru construcția celor 19,9 km de autostradă dintre Avrig – Mârșa și Arpașu de Jos.

Contractul are o durată de 48 de luni, din care 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor. Pe tronsonul 2 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș antreprenorul va construi inclusiv 21 poduri și 4 viaducte.

„În acest moment avem contracte semnate pentru proiectarea și construcția tonsoanelor 3 și 4, iar contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului 1 este pe circuitul administrativ în vederea semnării. Practic, toți cei 68,04 km ai autostrăzii Sibiu – Făgăraș vor fi proiectați și construiți de același antreprenor”, a menționat șeful CNAIR.

Publicitate

Contractul va putea fi semnat după expirarea perioadei legale de depunere a eventualelor contestații și după soluționarea acestora.

Autostrada Sibiu – Făgăraș este compusă din patru tronsoane după cum urmează:

  • Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) – Avrig – Mârșa (DJ105G): 14,25 km,
  • Tronsonul 2: Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1): 19,92 km,
  • Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ105B): 17,61 km,
  • Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ105B) – Municipiul Făgăraș (16,26 km) și drum de legatură cu DN1 (5,6 km)
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes