Connect with us
Publicitate

Administrație

A fost aleasă firma care va proiecta spațiul aerian și procedurile de zbor la Aeroportul Intrenațional Brașov – Ghimbav. Contractul ajunge la aproape un milion de lei

Publicat

pe

944.860 de lei va plăti Consiliul Județean Brașov firmei care se va ocupa de configurarea spațiului aerian și de pregătirea procedurilor de zbor instrumentale la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. În următoarele 12 luni specialiștii companiei care a câștigat licitația vor trebui să definească spațiul aerian aferent viitorului aeroport și să întocmească procedurile pe baza cărora controlorii de trafic de la Centrul de Dirijare a Zborurilor Arad vor eşalona zborurile în timp şi spaţiu şi vor asista piloţii în manevrele de decolare şi de aterizare pe pista de la Ghimbav.

Publicitate

„Pentru firma noastră, care este specializată în servicii de aviaţie, acest proiect este deosebit de interesant, deoarece vorbim despre un aeroport greenfield, pentru care nu există nimic proiectat din punctul de vedere al spaţiului aerian şi al procedurilor de zbor. Va fi o muncă de creaţie foarte importantă, pe care suntem pregătiţi să o facem cu profesionalism şi cu mult entuziasm, mai ales că şefa de proiect este braşoveană, eu sunt născut la Braşov şi fiecare dintre noi ştie ce are de făcut”, a declarat Dorin Ivaşcu, directorul companiei.

Spațiul aerian al viitorului aeroport va avea o rază de 8 mile nautice, adică 14,82 de kilometri. Pentru configurarea lui autoritățile vor trebui să se consulte cu reprezentanții forțelor armate, Aeroclubului României, dar și ai IAR Ghimbav. Aprobarea finală pentru spațiul aerian va fi dată de Statul Major al Forțelor Aeriene Române. Și procedurile de zbor vor fi analizate de specialiști, dar și de piloții companiilor aeriene interesate să opereze pe Aeroportul de la Brașov. Acestea vor trebui realizate cât mai rapid pentru ca apoi să fie încărcate în simulatorul pe care se vor pregăti controlorii de trafic aerian de la Arad.

„Companiile aeriene care şi-au manifestat interesul să opereze pe Aeroportul Braşov, dar şi entităţile care desfăşoară activităţi de zbor în proximitatea amplasamentului de la Ghimbav vor fi consultate în privinţa conformităţii procedurilor de zbor pe care le vom avea. Suntem optimişti că acest contract va fi îndeplinit în cele mai bune condiţii şi în termenul prevăzut, astfel încât să putem realiza şi această etapă extrem de importantă pentru funcţionalizarea Aeroportului. Pe de altă parte, achiziţia celei de-a doua componente a serviciilor de navigaţie aeriană, respectiv realizarea infrastructurii fizice şi dotarea acesteia cu echipamente specifice, este în etapa de evaluare tehnică a singurei oferte depuse şi sperăm ca în scurt timp să avem un câştigător”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes