Connect with us
Publicitate

Administrație

A fost adoptată legea care obligă instituțiile publice să implementeze sisteme de plată online

Publicat

pe

Publicitate

Senatul a adoptat proiectul depus de USR PLUS care impune obligativitatea ca instituțiile publice și companiile aferente care încasează impozite, taxe și amenzi precum și alte obligații de plată să accepte plata cu card și online.

Unul dintre inițiatorii proiectului, deputatul USR PLUS Viorel Băltărețu, spune că noile reglementări îi vor scuti pe români să stea la cozi.

„Legea este, incontestabil, benefică românilor, pe care îi scutește de stat la cozi la ghișee. Le mulțumim colegilor senatori care ne-au susținut și au votat inițiativa și, sincer, nu înțeleg votul de abținere al senatori PNL. Voi urmări traseul legii în Camera Deputaților și sper să aibă un parcurs pozitiv, așa cum o merită”, a spus palamentarul.

La rîândul său, senatorul USR PLUS de Sibiu, Claudiu Mureșan, președintele Comisiei de buget, finanțe și piață de capital, a argumentat că măsura forțează sistemul de stat să se adapteze vremurilor pe care le trăim.

Publicitate

„Aceasta este o măsură simplă, dar cu avantaje incontestabile pentru români, care află ușor ce taxe au de plătit accesând informațiile de pe platformă 24 ore/zi, 7 zile din 7, nu mai trebuie să se deplaseze la ghișeu, plătesc cu cardul printr-un simplu click. Datele statistice ne arată că România ocupă ultimul loc între statele Uniunii Europene la capitolul servicii publice digitale”, a declarat Mureșan în plenul Senatului.

Comisia pentru buget, finanțe și piață de capital a amânat de 3 ori emiterea unui raport pentru această inițiativă datorită interesului manifestat de reprezentanții instituțiilor, ONG-urilor și a cetățenilor obișnuiți, dar și dorința altor senatori de a participa cu amendamente la forma finală, susțin reprezentanții USR PLUS.

Inițiativa a trecut de Senat cu 88 voturi pentru, 1 împotrivă, 37 de abțineri și urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, care este camera decizională.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes