Connect with us
Publicitate

Eveniment

„A amenințat că ne omoară, că ne spânzură, că ne dă foc”. Soția individului care a incendiat un apartament din Săcele rupe tăcerea

Publicat

pe

Publicitate

Prin clipe de coșmar a trecut soția bărbatului care a dat foc seara trecută apartamentului în care cei doi au locuit împreună. În urmă cu 16 ani s-au căsătorit și au adus pe lume două fete gemene. Faptul că avea o familie împlinită pare că nu a fost de ajuns. Orbit de gelozie, individul de 43 de ani și-a jignit, amenințat și lovit soția pe tot parcursul căsniciei. Anul trecut, femeia a cerut un ordin de protecție, însă ulterior s-a împăcat cu soțul ei și și-a retras plângerea. De aproape două luni cei doi nu mai locuiesc împreună, iar soția bărbatului l-a anunțat că vrea să divorțeze. Mintea individului s-a întunecat și mai mult, iar de câteva zile a pus la cale un plan diabolic de a face rău propriei sale familii.

„A fost înainte cu o zi în vizită la fete și cred că a furat cheia de rezervă. El nu mai locuia aici. Ne-a amenințat că ne omoară, că ne spânzură, că ne dă foc, că ne agață pentru că nu mai vreau eu să fim împreună. Ieri am fost la muncă, știa că nu sunt acasă și fetele erau la mama. Mi-a zis ieri că vrea să mă sune pe cameră și la muncă nu pot face lucrul ăsta, așa că am refuzat”, povestește soția suspectului.

Spusele soției sunt confirmate și de procurori. Oamenii legii spun că imediat ce a dat foc apartamentului, suspectul ar fi fugit și s-ar fi ascuns între blocuri. Polițiștii l-au găsit și l-au dus la audieri la sediul Poliției Săcele.

„Suspectul a sunat-o pe soția lui și a amenințat-o telefonic că urmează să vină să îi dea foc. Ulterior, suspectul folosindu-se de cartela de acces în blocul persoanei vătămate și de cheile de acces în apartament a pătruns fără acordul persoanei vătămate și a incendiat apartamentul. În cauză se efectuează cercetări față de o persoană de sex masculin în vârstă de 43 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, violare de domiciliu și distrugere prin incendiere”, a declarat Cătălin Moraru, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Publicitate

În tot acest timp, 50 de suflete care trăiau în blocul groazei au trecut prin spaima vieții lor. 42 de persoane s-au autoevacuat, dar opt locatari au rămas blocați în case, la etajele 3 și 4. Proprietarul unui apartament a lipit bandă adezivă la uși și geamuri pentru ca fumul să nu intre și să îi intoxice. Pompierii au ajuns în scurt timp și i-au scos în siguranță. Alți locatari au fost extrași de la înălțime cu ajutorul autoscării. Incendiul a fost lichidat, iar în jurul orei 21.30, oamenii s-au putut întoarce în apartamentele lor. Familia suspectului trăiește în continuare cu spaimă, cu amintirile negre ale trecutului, dar și cu grija zilei de mâine.

„Am avut tot felul de probleme, violențe, jigniri care izbucneau de la gelozie, băutură, intrigi din altă parte. În apartament nu mai e nimic, 100% a e ars tot. Momentan o să stăm la părinți până reușesc să renovez cât de cât ce o să pot face. Nu mai am liniște, normal. Sunt cu doi copii, practic pe străzi. Îmi e teamă că ar putea să scape nepedepsit. Sper să nu mai iasă din închisoare”, a mai spus soția piromanului.

Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi procurorii îl vor duce în fața instanței de la Judecătoria Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes