Connect with us
Publicitate

Social

A amenințat că își va omorî fiica de 7 luni și că apoi se va sinucide. Chiar și așa judecătorii din Brașov l-au declarat nevinovat. Care este motivul

Publicat

pe

Publicitate

O nouă sentință controversată pune într-o lumină proastă sistemul judiciar din România. Un bărbat din Brașov care a amenințat că își va omorî fetița de 7 luni, iar apoi se va sinucide, a fost declarat nevinovat de către magistrații Judecătoriei Brașov. Instanța a stabilit că fapta nu este prevăzută de legea penală, deci individul nu ar fi comis nicio infracțiune, anunță ziare.com.

Judecătoria Brașov a pronunțat la începutul lunii august 2022 o primă sentință într-un dosar de lipsire de libertate în care a fost trimis în judecată un bărbat acuzat că în data de 17 septembrie 2019 „a luat-o din brațele mamei sale pe fiica sa minoră, în vârstă de 7 luni, şi s-a încuiat cu aceasta în interiorul locuinței sale amenințând că o va omorî și se va sinucide, refuzând să permită accesul vreunei persoane în imobil”.

Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată, între bărbat și concubina sa a izbucnit un conflict, iar „inculpatul a devenit agresiv, ameninţând că se va sinucide şi o va ucide şi pe fiica sa în vârstă de 7 luni care se afla în acel moment în braţele mamei sale. În continuare, inculpatul a luat o foarfecă cu care a ameninţat că se va tăia şi, de asemenea, a luat o farfurie pe care şi-a spart-o de cap. Ulterior, inculpatul a luat-o cu forţa pe fiica sa de 7 luni, din braţele mamei sale şi a fugit cu aceasta în stradă, iar înainte de a fugi, acesta a strigat: „Plec cu ea la mine. Mai bine mă omor decât să îţi las fetiţa!”, moment în care ……(mama fetei) a început să ţipe să îi dea copilul înapoi”, se mai arată în rechizitoriu. Alertați, polițiștii au ajuns la fața locului, iar după ce au spart geamul camerei în care s-a încuiat bărbatul, „au reuşit să-l imobilizeze pe inculpat şi să recupereze copilul care nu a suferit vătămări”.

În urma procesului, judecătorul l-a declarat nevinovat pe bărbat, stabilind că „fapta sa nu este prevăzută de legea penală”.

Publicitate

„Nu se poate reţine caracterul nelegal al restrângerii de către inculpat a libertăţii de mişcare a minorei, câtă vreme inculpatul, în considerarea exercitării autorităţii părinteşti, este îndreptăţit să hotărască asupra deplasării copilului său, respectiv are posibilitatea de a lua minora şi de a o deplasa către propriul domiciliu, chiar în lipsa acordului mamei acesteia (în condiţiile inexistenţei unei hotărâri prin care să fie decăzut din drepturile părinteşti). S-a avut în vedere faptul că minorii cu vârste fragede nu se pot deplasa singuri, fiind dependenţi de adulţii care îi au în îngrijire şi creştere, respectiv, în cauză, minora, în vârstă de 7 luni la momentul incidentului, nu avea autonomie în plan decizional şi motric, astfel că era dependentă de părinţii săi sub acest aspect”, a explicat judecătorul, citat de jurnaliștii Ziare.com.

Magistratul a subliniat că „este evident că inculpatul a acţionat în mod reprobabil din punct de vedere comportamental şi moral (acţiunile sale putând fi apreciate drept abuzive în relaţie cu celălalt părinte) însă probatoriul administrat în cauză nu justifică reţinerea în sarcina sa a infracţiunii pentru care s-a dispus trimiterea în judecată”.

Sentința Judecătoriei Brașov nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes