Connect with us
Publicitate

Eveniment

A 3-a săptămână în care poliţiştii de la Penitenciarul Codlea fac grevă: „Protestam pentru demnitate profesională. Refuzăm munca suplimentară”

Publicat

pe

Publicitate

Joi 21.09.2023, între orele 08.30-09.30, protest în fața sediului Penitenciarului Codlea. Va fi a treia săptămână cu proteste ale polițiștilor de penitenciare din Penitenciarul Codlea, membri ai Sindicatului Măgura Codlea, afiliat la Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP). 

Protestatarii spun că re această dată se alătură și celelalte federații reprezentative din sistemul penitenciar, Federația Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) și Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP).

Într-un comunicat de presă, poliţiştii de penitenciar din Codlea şi-au spus nemulţumirile şi motivele pentru care vor protesta din nou.

„Protestam pentru demnitate profesională

Publicitate

Refuzăm munca suplimentară ca reactie la refuzul Guvernului României de a aplica legea.

Continuăm seria protestelor declanșate în luna august 2023. Mai îndârjiți, mai uniți pentru apărarea drepturilor noastre, mai ales că Guvernul României ne-a mințit cu privire la aplicarea integrală a legii salarizării unitare (L 153/2017) în sistemul de aparare, ordine publică și siguranță națională. Ne promiteau că acest lucru se va întâmpla la rectificarea din august 2023 cel mai târziu. A trecut septembrie și nu avem o rectificare, ce să mai vorbim de aplicarea integrală a legii salarizării.

SUNTEM MINȚIȚI DE 7 ANI CĂ VOM PRIMI DREPTURILE NOASTRE.

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor ne amenință mai mult sau mai puțin voalat cu Parchetul. Transmite directorilor de unitate să ia toate masurile de împiedicare a personalului să-și exercite dreptul legal și constituțional de a protesta și de a refuza munca suplimentară

Și asta deoarece știe că  sistemul penitenciar nu poate funcționa fără sutele de mii de ore suplimentare efectuate de personalul din penitenciare. Și zeci de mii de zile de concediu de odihnă neefectuate, unele chiar din anul 2021.

Suplimentar dă dispoziție directorilor de penitenciare să planifice în serviciu salariați care și-au făcut norma de lucru, în pofida faptului ca aceștia și-au exprimat în scris refuzul de a efectua munca suplimentara.

Atragem atenția directorilor și șefilor de structuri din penitenciare că, dacă vor urma dispozițiile ilegale ale directorului general al ANP, nu vom avea nicio reținere în a sesiza Parchetele competente pentru abuz în serviciu.

Dealtfel vom face acest lucru în privința directorului Penitenciarului Codlea, care la sfârșitul lunii august a dispus planificarea în serviciu a angajaților peste norma de muncă legală, deși aceștia refuzaseră să lucreze suplimentar.

Mergem mai departe REFUZÂND MUNCA SUPLIMENTARĂ și ne menținem cererile noastre:

Aplicarea în integralitate a Legii unice de salarizare (Legea 153/2017) pentru sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională;
Exceptarea Sistemului penitenciar de la aplicarea prevederilor LEGII AUSTERITĂȚII, lege ce se dorește a fi asumată de Guvernul României și care ar produce un dezastru funcțional pentru Sistemul penitenciar;

Deblocarea tuturor posturilor vacante și încadrarea acestora pentru a reduce deficitul de personal și desfășurarea în condiții de siguranță pentru personal a misiunilor operative;

Actualizarea tuturor drepturilor stabilite prin lege pentru personalul din Sistemul penitenciar;

Si continuam…”, au transmis portestatarii în comunicatul de presă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes