Connect with us
Publicitate

Social

95,4% din populația României a fost recenzată. În județul Brașov, procentul de recenzare depășește 93%

Publicat

pe

Recensământul populației și al locuințelor s-a încheiat oficial duminică, pe data de 31 iulie. Până la finalul zilei s-au înregistrat 18,15 milioane de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 95,4% de români recenzați. Populația țintă estimată a României la 1 decembrie 2021 era de 19,02 milioane de locuitori.

Publicitate

În prima etapă, românii s-au autorecenzat pe platforma specială pregătită de Institutul Național de Statistică, iar în etapa a doua recenzorii au colectat datele la adresele de reședință ale românilor sau la punctele de recenzare fixă. Primele rezultate ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 (RPL 2021) vor fi diseminate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete și finale să fie făcute publice la finalul anului 2023.

În județul Brașov au trecut prin procesul de recenzare 515.654 de persoane, ceea ce înseamnă un procent de 93,2%. Iată situația în celelalte județe din țară, conform Institutului Național de Statistică:

Persoanele care nu s-au recenzat riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei. Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021) este primul recensământ din România organizat integral în format digital. Întregul proces al colectării datelor se desfăşoară cu asigurarea confidenţialităţii şi protecţiei depline a informaţiilor. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie şi al patrulea după Revoluţia din 1989.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes