Connect with us
Publicitate

Social

85% dintre apelurile făcute la Ambulanța Brașov sunt urgențe covid. În unele cazuri pacienții așteaptă chiar și 7 ore să ajungă un echipaj

Publicat

pe

Publicitate

Angajații Serviciului Județean de Ambulanță Brașov au ajuns în pragul epuizării. Sute de apeluri sunt făcute la 112 zilnic, iar cele mai multe cazuri sunt urgențe ale pacienților infectați cu sars-cov2, anunță observatornews.ro.

Cele opt echipaje ale stației centrale din Brașov, care lucrează într-un schimb, trebuie să se împartă zi și noapte între sutele de pacienți care cer ajutor la 112. În ultimele luni, brașovenii suspecți sau infectați cu covid-19 au devenit prioritari. Odată preluați de acasă, bolnavii trebuie să ajungă la spital. Doar că aici ambulanțele se așază la coadă și așteaptă să predea pacienții. Din această cauză și timpul de așteptare pentru celelalte cazuri ajunge să depășească chiar și șapte ore, în unele cazuri.

„Sunt zile în care sunt trei, patru, cinci mașini, în fața ta. Poți să stai și două ore, în funcție de cât de rapid se mișcă și cât de dificile sunt cazurile”, spune Gabriel Cozma, angajat al Ambulanței Brașov, pentru observator.tv.

„În mod normal, aveam cam 200 de solicitări, pe 24 de ore. Astăzi, am avut 400 de solicitări, pe 12 ore. Sunt foarte mult prelungiți timpii de așteptare, de la preluarea apelului, unde colegii au în așteptare câte patru – cinci apeluri odată”, a declarat Steluța Coțiu, directorul medical al Ambulanței Brașov, pentru aceeași sursă.

Publicitate

Odată cu creșterea incidenței în oraș, angajații Serviciului de Ambulanță Brașov se așteaptă ca numărul de apeluri să crească. Ei se tem că nu vor reuși să facă față volumului mare de muncă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes