Connect with us
Publicitate

Social

8 olimpici şi 24 de candidați cu media 10, în prima sesiunea de admitere la Universitatea Transilvania

Publicat

pe

Universitatea Transilvania din Brașov a publicat rezultatele fazei I de admitere, sesiunea iulie 2020. Pentru studii universitare de licență, din totalul celor aproximativ 6.000 de locuri finanțate de la buget și în regim cu taxă, pentru care s-au inscris peste 9.700 de candidati) au fost ocupate peste 4.800 de locuri (fără Facultatea de Medicina). Peste 2.500 de candidați au fost declarați admiși pe locurile finanțate de la buget și aproape 2.300 pe cele cu taxă. În prezent, în așteptare mai sunt aproximativ 3.500 de candidați. Pentru a rămâne în competiție și în fazele următoare, aceștia vor trebui să bifeze această opțiune în aplicația de înscriere.

11 candidați care s-au înscris la programe de studii de licență au avut media finală 10. Totodată, la această sesiune de admitere s-au înscris și au fost admiși și 8 olimpici. Alți 13 candidați au fost admiși cu media 10 pe locurile destinate românilor de pretutindeni.

La 23 de programe de studii de licență cea mai mică medie de admitere pentru locurile finanțate de la buget a fost media 9. Cei mai mulți candidați pe locurile fără taxă au fost la Psihologie, Drept, Informatică economică, Kinetoterapie și motricitate specială, Informatică, Calculatoare și Pedagogia învățământului școlar și preșcolar.

În ceea ce privește locurile pentru studii de licență, forma de învățământ cu frecvență redusă, au fost ocupate 360 din cele 475 de locuri scoase la concurs. La învățământ la distanță au fost admiși aproape 550 de candidați, rămânând libere peste 330 de locuri.

Publicitate

După faza I de admitere, în această sesiune, au rămas libere peste 1.300 de locuri la programele de licență, din care 285 fără taxă.

Până în 23 iulie 2020, candidații declarați admiși pe un loc finanțat de la buget sunt așteptați la sediile facultăților cu actele de studii în orginal. Cei admiși pe locurile cu taxă pot confirma locul prin plata primei tranșe a taxei de școlarizare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes