Connect with us
Publicitate

Social

8 cafenele brașovene ajută la reconstruirea unei cafenele din Beirut distrusă în explozia de marți

Publicat

pe

Libanul trece prin cea mai gravă criză din ultimele decenii, iar explozia devastatoare din Beirut a lăsat un gust amar pentru noi toți, făcându-ne să reflectam din nou asupra anului 2020, a schimbărilor aduse, cu speranța că vom deveni mai puternici, mai uniți, mai conștienți de puterea prezentului mai mult ca oricând.

Publicitate

Numeroase companii, ONG-uri și cetățeni din întreagă lume au făcut și continuă să facă donații pentru cei ramași fară un acoperiș deasupra capului, fară familii, victime puternic impactate de această dramă umanitară.
Tragedia de marți seara a venit ca un soc și pentru băieții de la Habitat Brașov, proprietarii unei cafenele de specialitate, întrucât prietenii lor din Beirut, antreprenori și ei în lumea cafelei de specialitate, și-au găsit cafeneaua lor de suflet, deschisă abia anul trecut, sub dărâmături.

Orice ajutor și gând bun în aceste momente ajuta considerabil această comunitate vulnerabilă, astfel încât echipa de la Habitat s-a mobilizat rapid și au pornit o campanie pentru a-și arată suportul față de colegii de breaslă din Beirut. Numele cafenelei ajunse de nerecunoscut se numește Cortado, care este și o băutură pe baza de espresso, preparat cu o cantitate mică de lapte cald. De aici și ideea brașovenilor de a dona timp de o lună, până în 10 Septembrie, 70% din suma băuturilor cortado vândute în cafeneaua lor din centrul vechi al Brasovului, situată pe strada Grigoraș Dinicu nr. 2. Aceasta inițiativă a fost primită cu mare drag și de restul cafenelelor de specialitate din Brașov, ceea ce dovedește încă o data că aceasta comunitate a oamenilor cu aceleași valori și pasiuni este una strânsă, puternică și gata să se mobilizeze rapid pentru a face o diferență.

Băutură Cortado poate fi astfel savurată în următoarele locații: Habitat Concept Room, Tekafe, Twin Beans, CH9, Croitoria de Cafea, Schiltron Coffee House, Breakaway și Zatz Coffee House. Așadar, oricine se poate bucura de o cană de cafea de specialitate, contribuind în același timp la sprijinul echipei Cortado Beirut pentru a-și redeschide shop-ul.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes