Connect with us
Publicitate

Eveniment

785 de amenzi și 58 de permise de conducere reținute. Este bilanțul controalelor din trafic ale polițiștilor din Brașov, în doar o săptămână

Publicat

pe

Publicitate

În perioada 17 – 23 aprilie 2023, polițiștii rutieri, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, au acționat în baza Programului Operațiunilor Europene 2023 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

În cadrul acestui proiect, în intervalul calendaristic stabilit, au acționat, în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor rutiere, echipaje ale Poliției Rutiere, pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale.

Acțiunile au vizat, în egală măsură, și impunerea unui climat de disciplină rutieră în rândul conducătorilor de autovehicule, dar și conștientizarea participanților la trafic asupra dinamicii și consecințelor accidentelor rutiere.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii participanți au procedat la verificarea a peste 1.200 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate, pentru încălcarea regimului legal de viteză, au fost aplicate 785 de sancțiuni contravenționale.

Publicitate

Pentru încălcarea regimului legal de viteză cu peste 50 km/h, față de limita maximă admisă pe sectorul de drum, au fost reținute 58 de permise de conducere, dintre acestea, 7 permise au fost reținute conducătorilor auto care au depășit cu peste 70 de km/h limita maximă de viteză. Pentru aceștia din urmă, au fost eliberate dovezi înlocuitoare fără drept de circulație.

Pentru a evita implicarea în accidente de circulație, Poliția Brașov recomandă tuturor conducătorilor de vehicule să respecte limitele de viteză stabilite pe sectorul de drum și să adopte mereu o atitudine preventivă în trafic.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes