Connect with us
Publicitate

Economic

78 de angajați concediați. O fabrică din Brașov, care produce fețe de încălțăminte pentru Gucci și Dior, renunță la jumătate din personal

Publicat

pe

Criza economică, majorarea salariului minim pe economie și scăderea numărului de clienți i-a făcut pe reprezentanții unei fabrici de încălțăminte din Brașov să ia o decizie drastică. Compania Selezione, fondată de Ludovico Fagioli, de origine italiană, care produce feţe de încălţăminte pentru două dintre cele mai mari branduri de modă, Gucci şi Dior, concediază 78 de angajaţi, anunță zf.ro.

Numărul de angajaţi concediaţi reprezintă jumătate din efectivul total al fabricii, spun reprezentanții companiei.

„Motivul este economic, în sensul că am primit în ianuarie măsura ce prevede mărirea salariului minim pe economie. Angajaţii au vrut mărirea salariului, iar această mărire am încercat să o transmit şi către clienţii noştri. Din cauza crizei economice din prezent şi a vânzărilor mai mici, foarte puţini au acceptat. Criza de vânzări şi mărirea noastră de preţuri au dus la această măsură. Noi am mărit preţul de producţie cu circa 6% faţă de 2021“, a spus pentru ZF Ludovico Fagioli, administrator al unităţii de producţie Selezione din Braşov.

Compania Selezione a raportat în 2021 o cifră de afaceri de 10,1 mil. lei, în creştere cu 65% faţă de anul precedent, şi un profit net de 1,3 mil. lei, plus 246% faţă de 2020.

Publicitate

În 2021, unitatea de producţie funcţiona cu 156 de angajaţi, numărul lor fiind încă de atunci într-o uşoară scădere, cu circa 2% faţă de 2020, arată aceleaşi date.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes