Connect with us
Publicitate

Administrație

7,62 la mie. Noi restricții în Brașov. Excepțiile și modelele de declarații

Publicat

pe

Potrivit hotărârii de Instituției Prefectului, pentru cei nevaccinați se introduc noi restricții – carantina de noapte, pe tot parcursul săptămânii. În maxim 48 de ore Prefectura Brașov va modifica anexa care impune noile restricții pe raza municipiului Brașov. Cum este deja in vigoare obligativitatea carantinei de weekend (vineri, sâmbătă și duminică), carantina de noapte pe parcursul întregii saptămâni va intra in vigoare cel mai probabil de miercuri, 13 octombrie, daca incidența nu începe să scadă.

„Pentru unităţile administrativ teritoriale cu incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori sunt puse în aplicare următoarele măsuri din H.G. 932/2021 cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în hotărârea amintită. Cu alte cuvinte, se instituie carantina de noapte, în fiecare zi a săptămânii, între orele 20 – 5, cu anumite excepții.

Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20,00- 5,00, cu următoarele excepţii:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

Publicitate

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

(7.2.) Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00-22,00.

(7.3.)Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la art.1 alin. (7.1.) lit. a. persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

(7.4.) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la art. 1 alin. (7.1.) lit.b. şi d. persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

„Măsurile instituite în unităţile administrativ teritoriale prevăzute la art. 1 alin. (6) și (7) nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARSCoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19” se mai arată în hotărâre.

Incidența în fiecare localitate din județul Brașov

Descarcă de aici modelul de adeverință de angajator

Descarcă de aici modelul de declarație pe proprie răspundere

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes